Μέχρι και την τελευταία στιγμή γίνονται αλλαγές στο κείμενο του πορίσματος που θα παραδώσει αύριο στον πρόεδρο της Βουλής η πλευρά της πλειοψηφίας στην Προανακριτική Επιτροπή (ήτοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας) και θα αφορά την απόδοση ευθυνών εις βάρος του τέως αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πόρισμά τους θα ζητά την άσκηση δίωξης εις βάρος του μέλους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα παραμείνουν και τα επτά αδικήματα του κατηγορητηρίου.

Το πιθανότερο, όμως μας λένε, είναι να αποσυρθεί το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία ενώ μένει να δούμε αν θα συμπεριληφθεί στην πρόταση άσκησης δίωξης και η κατηγορία της πρόκλησης σε τέλεση αδικήματος. Ωστόσο είναι σίγουρο ότι θα συμπεριληφθούν κατά του κ. Παπαγγελόπουλου τα αδικήματα της εκβίασης, της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου, της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας, της εγκληματικής οργάνωσης και της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος και της παράβασης καθήκοντος.