Το όνειρο του υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, για την δημαρχία της Αθήνας είναι μια νέα δημοτική αρχή στο πλευρό του πολίτη.

Σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής δήλωσε πως πιστεύει ότι «η πόλη της Αθήνας προσπαθεί να ζήσει μέσα στην κρίση. Βιώνουμε φαινόμενα κατάρρευσης, διάλυσης της κοινωνικής συνοχής, του παραγωγικού ιστού, απαξίωσης του δημόσιου χώρου που ζούμε, εργαζόμαστε, κινούμαστε. Όμως η Αθήνα έχει ακόμη μεγάλες δυνατότητες, είναι μια πόλη ζωντανή με ιδιαίτερες ποιότητες που μπορούμε να ενισχύσουμε και να αξιοποιήσουμε».

«Συνεπώς» συνεχίζει ο κ. Σακελαρίδης, «ο δήμος μπορεί και πρέπει να κάνει πολλά στη σημερινή συγκυρία: με μια νέα δημοτική αρχή στο πλευρό του πολίτη και όχι στην υπηρεσία μικρών και μεγάλων συμφερόντων που εκπροσωπούν όσοι διοίκησαν το δήμο έως σήμερα».

Αυτό σύμφωνα με τον υποψήφιο του δήμου Αθηναίων μπορεί να γίνει «με ριζική αλλαγή πολιτικής, που το νοικοκύρεμα των οικονομικών δεν θα βασίζεται στις απολύσεις εργαζομένων και στην περικοπή κοινωνικών δαπανών, αλλά στην περιστολή της επικοινωνιακής σπατάλης και των δαπανηρών εξωτερικών υπεργολαβιών προς ιδιώτες. Με τεχνικές παρέμβασης μικρής κλίμακας στις γειτονιές όπου εκδηλώνονται τα προβλήματα, με ενίσχυση παιδικών σταθμών και των υπόλοιπων κοινωνικών δομών που διαχειρίζεται ο δήμος, με επεμβάσεις για την τόνωση της οικονομικής ζωής και της παραγωγής στην πόλη».

Ολοκληρώνοντας ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πως «σήμερα στην Αθήνα, περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε μια δημοτική αρχή στο πλευρό του πολίτη, που θα ενδυναμώνει και θα κινητοποιεί την κοινωνία απέναντι στις επιβαλλόμενες πολιτικές, που θα ενεργοποιεί τα πιο νεανικά και δυναμικά στρώματα της πόλης, ώστε να πάρουν πάνω τους ένα σχέδιο ανασυγκρότησης με κοινωνικό και οικολογικό πρόσημο».