Μητσοτάκης από Καλλιθέα: Ήταν δύσκολη εξίσωση η αντιμετώπιση του κορονοϊού, αλλά όλοι μαζί τη λύσαμε

Δείτε τις φωτογραφίες


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:30
01/06/2020
Μητσοτάκης από Καλλιθέα: Ήταν δύσκολη εξίσωση η αντιμετώπιση του κορονοϊού, αλλά όλοι μαζί τη λύσαμε
5
loading

To 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας «Έλλη Αλεξίου» επισκέφθηκε τη Δευτέρα 1η Ιουνίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τον πρωθυπουργό συνόδευαν η υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και η υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, αρμόδια για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή, Σοφία Ζαχαράκη.

Ο πρωθυπουργός χαιρέτησε τους μαθητές της Α' Δημοτικού που παρακολουθούσαν σε παραμύθι τον «Μικρό COVID-19», που εξηγεί όλα όσα στην ηλικία τους πρέπει να γνωρίζουν, και χαρακτήρισε «δύσκολη εξίσωση που κληθήκαμε να λύσουμε όλοι μαζί» την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού, «αλλά τα καταφέραμε καλά», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας με το εκπαιδευτικό προσωπικό, εκτίμησε ότι και οι γονείς αισθάνονται ασφαλείς, ώστε να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο και είπε ότι αποφάσισε την επαναλειτουργία των σχολείων, έχοντας πια πάρει τις διαβεβαιώσεις ότι ουσιαστικά δεν συντρέχει κάποιος λόγος δημόσιας υγείας.

Εξήγησε ότι τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών, ουσιαστικά για μαθησιακούς λόγους διότι η ιδέα ότι τα παιδιά θα έμεναν μακριά από το σχολείο για έξι μήνες από τον Μάρτιο μέχρι τον Σεπτέμβριο «νομίζω ότι δημιουργούσε σε όλους μας αρκετά μεγάλη ανησυχία».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, μιλώντας με τα παιδιά κατά το πρώτο διάλειμμα, διαπίστωσε ότι «έχουν καταλάβει τι πρέπει να κάνουν», είναι πλήρως ενημερωμένα για τις συνθήκες υγιεινής που θα πρέπει να τηρούν ευλαβικά, και πρόσθεσε: «Στα παιδάκια κάπου τούς έλειψαν οι παρέες τους. Από το να παίζουν κιόλας στις παιδικές χαρές ή στους δρόμους, χωρίς να υπάρχει καμία τάξη και καμία επίβλεψη, σίγουρα θα είναι πιο ασφαλή στο σχολείο τους».

Κατά την άφιξή του ενημερώθηκε από τον διευθυντή του σχολείου, Γιώργο Αντωνιάδη, για το πώς κυλά η πρώτη μέρα επιστροφής στο σχολείο, με μεγάλο ποσοστό συμμετοχής μαθητών και χωρίς απουσία δασκάλου. Συζητήθηκαν οι κανόνες, αλλά και οι νέες συνήθειες με τις οποίες καλούνται να εναρμονιστούν μαθητές και διδακτικό προσωπικό.

Όσον αφορά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως ήταν πολύ σημαντική και «ήρθε για να μείνει», ενώ η αξιοποίηση της τεχνολογίας ανοίγει ένα παράθυρο στο μέλλον. Πρόσθεσε, δε, πως πάντα το μεγαλύτερο κομμάτι της δουλειάς θα γίνεται στην τάξη, ωστόσο η τεχνολογία προχωράει και μας δίνει πάρα πολλές ευκαιρίες και δυνατότητες να έχουμε πρόσβαση στη γνώση. «Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση ήταν αρκετά καλή, κάναμε πολύ καλό μάθημα και καινούργια πράγματα.

«Πιστεύω μας έσωσε, για να καλύψουμε όλη μας την ύλη και ευτυχώς με όλα αυτά τα μέτρα, επιστρέψαμε στο σχολείο», είχε πει νωρίτερα μαθήτρια της ΣΤ' Δημοτικού στον πρωθυπουργό.

Αποχωρώντας ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε και χαιρέτησε κατοίκους της περιοχής, ενώ ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση για μια πολύ γρήγορη επίσκεψη σε κατάστημα με παραδοσιακά κρητικά προϊόντα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Κρίκος

  Τι εξίσωση λέει μωρέ; Αποφάσισε ένα λοκ νταουν και αυτό ήταν. Κατόρθωμα είναι; Κατόρθωμα θα ήταν αν ταυτόχρονα δεν καταστρεφόταν η οικονομία και δεν ψόφαγε της πείνας ο κόσμος.

 2. avatar Ρε Κυριάκο

  Ακόμα δε σου έχει δώσει καμια μασκα δωρεάν ο φίλος σου ο λησταρχος να φορέσεις σε κανα κλειστό χώρο, ντροπή πια να μη σέβεσαι τα παιδιά μας, οι εκπαιδευτικοί γιατι είναι υποχρεωμένοι ενώ εσύ οχι;

 3. avatar Καραλομπος από κολομπορος

  Που είναι η μάσκα σου Κουλη?

 4. avatar Ο θεος- θεοί της Ελλάδας

  Μας έσωσαν από την λαίλαπα της αριστεράς την πιο κατάλληλη στιγμή στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας.

  1. avatar audioware

   Το άλλο ...με τον Τοτο το ξέρεις???

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει