Τις κινήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το τελευταίο διάστημα σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας «παραμένει προκλητικός», συμπληρώνοντας ότι «θα πρέπει τελικά να επιλέξει τι σχέσεις θέλει με την Ελλάδα»

Επιπλέον, ο υπουργός πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι υπέρ της καλής γειτονίας, όμως «αν η δική μας καλή διάθεση εκλαμβάνεται ως αδυναμία κάνουν πολύ μεγάλο λάθος».

Όσον αφορά για τις γεωτρήσεις νότια της Κρήτης που προανήγγειλε ο υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, ο κ. Γεωργιάδης συνέστησε ψυχραιμία.

«Την ιδέα ότι θα πάει να τρυπήσει δεξιά και αριστερά την έχουμε ξανακούσει. Μέχρι στιγμής δεν έχει τρυπήσει. Επιπλέον θα σας πω ότι σήμερα αν κάποιος σκεφτόταν να τρυπήσει, και νόμιμος να ήταν, οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου είναι τέτοιες, που κάθε φορά που θα τρυπούσες θα έχανες μερικά δισεκατομμύρια… Ας μην τσιμπάμε τόσο εύκολα», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι ο Ερντογάν «παίζει το χαρτί του εθνικισμού», καθώς πέφτει η δημοτικότητά του, συμπληρώνοντας ότι «η Ελλάδα δεν φοβάται αυτά που λέει ο Ερντογάν. Οι κόκκινες γραμμές γνωστές και δεδομένες, οι σύμμαχοί μας ενημερωμένοι και ο κ. Ερντογάν απολύτως βέβαιος για τις συνέπειες».