«Ακυρώνοντας τη μεταβίβαση από τον κ. Τσακαλώτο 10.119 ακινήτων στο Υπερταμείο, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε σαν να μην άντεξε να ποιεί την νήσσαν μπροστά στο απροκάλυπτο ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού λαού», δήλωσε σήμερα ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Βαρουφάκης, από μία άλλη, πιο νηφάλια σκοπιά, το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν κατήγγειλε το ξεπούλημα αυτό καθαυτό. Απλά ζήτησε να κρατούνται τα νομικά προσχήματα, λες και αυτό ήταν το θέμα, λες και το ζητούμενο ήταν το πόσο επιτήδειοι ήταν οι νομικοί του κ Τσακαλώτου, λες και -τώρα που οι νομικοί του κ. Σταϊκούρα θα κάνουν το ξεπούλημα πιο νομότυπο- όλα θα γίνουν αγγελικά πλασμένα.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 εκτίμησε ότι «πίσω απ’ όλα αυτά, ένα έχει σημασία: Η ανελέητη επίθεση της ολιγαρχίας -χωρίς- σύνορα σε κάθε τι δημόσιο, είτε αυτό είναι αγαθό είτε υπηρεσία είτε περιουσία. Πρόκειται για στρατηγική επίθεση στην οποία επιδόθηκαν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις». «Ακόμα και σήμερα, που το Δημόσιο είναι το μόνο κάνει κάτι εναντίον της πανδημίας, οι κυβερνώντες σκαρφίζονται εισβολή ιδιωτών στο ΕΣΥ -ΣΔΙΤ τις λένε», συμπλήρωσε.

«Η απόφαση του ΣτΕ δεν σημαίνει ότι ο κ. Τσακαλώτος είναι ανικανότερος του κ. Σταϊκούρα. Σημαίνει ότι είναι επικίνδυνος. Ότι, στο όνομα της Αριστεράς, έστρωσε τον δρόμο στη Νέα Δημοκρατία και στο Συμβούλιο της Επικρατείας να οργανώσουν στο πιο νομιμόφρων τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας. Κι όλα αυτά σε μια εποχή που το 5ο Μνημόνιο και η νέα λεηλασία είναι στα σκαριά», κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

TAGS