Το «ευχαριστώ» του Κυριάκου Μητσοτάκη στους νοσηλευτές: «Βγάλατε την Ελλάδα ασπροπρόσωπη»

Ο πρωθυπουργός είχε τηλεδιάσκεψη με εργαζόμενους στα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:30
12/05/2020
Το «ευχαριστώ» του Κυριάκου Μητσοτάκη στους νοσηλευτές: «Βγάλατε την Ελλάδα ασπροπρόσωπη»
7
loading

Τις ευχαριστίες της κυβέρνησης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας για το ανεκτίμητο έργο που επιτέλεσε το νοσηλευτικό προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19 εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε με τις Διευθύντριες και τους Διευθυντές των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών από 12 νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό σε ολόκληρη τη χώρα.

«Παίρνω αφορμή από το γεγονός ότι είναι σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών / Νοσηλευτριών για να σας πω προσωπικά ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για ό,τι έχετε κάνει, εσείς, το προσωπικό σας, όσοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης αυτής της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Τόνισε ότι οι νοσηλευτές έβγαλαν την Ελλάδα ασπροπρόσωπη, ενώ χάρη στην αξία και την αυτοθυσία τους απέδειξαν ότι το ΕΣΥ διαθέτει έμψυχο δυναμικό που μπορεί να ανταποκριθεί σε μεγάλες προκλήσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η κρίση του κορονοϊού λειτούργησε ως έναυσμα ώστε να αντιμετωπιστεί ένα χρόνιο πρόβλημα του ΕΣΥ, η χαμηλή αναλογία νοσηλευτικού προσωπικού προς τον πληθυσμό της χώρας μας, καθώς η κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα ώστε να ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία, ολοκληρώνοντας περίπου 2.000 προσλήψεις νοσηλευτών έως σήμερα.

Επισήμανε παράλληλα ότι η επόμενη ημέρα γεννά μία μεγάλη ευκαιρία για την ευρύτερη και μακρόπνοη ενίσχυση του ΕΣΥ, μέσω της εκπόνησης μακροπρόθεσμων σχεδίων για αποτελεσματική και ορθολογική κάλυψη των υφιστάμενων κενών, προκειμένου η δημόσια υγεία να φτάσει στο επιθυμητό σημείο.

Χάρη στις προσλήψεις των τελευταίων μηνών το νοσηλευτικό προσωπικό επιστρέφει στα επίπεδα στελέχωσης όπου βρισκόταν πριν την οικονομική κρίση του 2011, αντιστρέφοντας μία πολυετή πτωτική τάση. Η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχους τόσο την περαιτέρω ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας με προσωπικό όσο και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, ώστε να αναβαθμιστούν συνολικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες.

Από την πλευρά τους οι νοσηλευτές, αφού σημείωσαν ότι είναι η πρώτη φορά που είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν απευθείας με τον πρωθυπουργό και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ευχαρίστησαν τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση για την ενίσχυση που είχαν στην κρίσιμη αυτή περίοδο σε προσωπικό αλλά και μέσα προστασίας, ενώ μετέφεραν τις εμπειρίες τους από τη μάχη με τον κορονοϊό.

«Ήταν δύσκολα, δεν φοβηθήκαμε, δεν καταθέσαμε ούτε μια στιγμή τα όπλα. Αντιθέτως, πεισμώσαμε. Είμαστε ικανοποιημένοι που οι ασθενείς μας έφευγαν από τις ΜΕΘ όρθιοι. Είναι μεγάλη η ηθική ικανοποίηση που εισπράττουμε. Βγήκαμε ενισχυμένοι, βγήκαμε δυνατοί από τη διαδικασία. Σας ευχαριστούμε και για το προσωπικό που μας ενισχύσατε», τόνισε χαρακτηριστικά η διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του «Σωτηρία», Βάγια Ζαγανά.

Οι νοσηλευτές ζήτησαν επίσης από τον κ. Μητσοτάκη, το υπουργείο Υγείας να εμπιστεύεται και να λαμβάνει υπόψη για τον όποιο σχεδιασμό, τις προτάσεις των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, κάτι για το οποίο ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε. «Οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων της πρώτης γραμμής και του υπουργείου θα παραμείνουν ανοικτοί. Η κρίση μας έδωσε την ευκαιρία να δουλέψουμε πιο ομαδικά. Αυτό που έγινε μέσα στην τραγωδία, ήταν ότι είχαμε την τεράστια ευκαιρία να κάνουμε στο ΕΣΥ πράγματα που δεν έγιναν από τη δημιουργία του. Ένα νέο ΕΣΥ», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στη συζήτηση που έγινε, αναφερόμενος παράλληλα και στη σημασία που θα δοθεί στην εκπαίδευση και την εξειδίκευση του προσωπικού.

Οι επικεφαλής των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, επισήμαναν επίσης και το γεγονός ότι η καλή οργάνωση που υπήρξε από την κυβέρνηση προστάτευσε και τους νοσηλευτές και για αυτό η χώρα δεν θρήνησε θύματα από το προσωπικό των νοσοκομείων.

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός δήλωσε:

«Καλημέρα σας. Να πω χρόνια πολλά. Φαντάζομαι ότι είναι η μέρα που πρέπει να τα πούμε, αλλά θα πρέπει να σας τα λέμε κάθε μέρα.

Είναι μεγάλη χαρά που σας βλέπω και σας συναντώ, έστω με τη χρήση της τεχνολογίας, και παίρνω αφορμή από το γεγονός ότι είναι σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών / Νοσηλευτριών για να σας πω προσωπικά ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για ό,τι έχετε κάνει, εσείς, το προσωπικό σας, όσοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης αυτής της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης.

Μας βγάλατε, ως χώρα, ασπροπρόσωπους, αλλά πάνω από όλα σώσατε ζωές και περιθάλψατε συμπολίτες μας σε ανάγκη, με αυτοθυσία και με ποιότητα. Και αυτό νομίζω ότι είναι το πιο σημαντικό.

Νομίζω ότι μέσα από αυτήν την μεγάλη υγειονομική κρίση αποκαταστάθηκαν και δεσμοί εμπιστοσύνης με το Εθνικό Σύστημα Υγείας και αποδείξαμε ότι το ΕΣΥ έχει εφεδρείες. Πάνω από όλα έχει ανθρώπους, άξιους ανθρώπους, οι οποίοι μπορούν και με το παραπάνω να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις των καιρών.

Από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε στα πράγματα γνωρίζαμε πολύ καλά ότι μία από τις μεγάλες διαχρονικές ελλείψεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας αφορούσε το νοσηλευτικό προσωπικό. Τον αριθμό του, πρωτίστως. Γνωρίζαμε ότι ήμασταν από τους τελευταίους στην Ευρώπη σε αριθμό νοσηλευτικού προσωπικού ανά κάτοικο, με βάση τον πληθυσμό. Η κρίση του κορονοϊού ήταν μία ευκαιρία να προσθέσουμε, με μεγάλη ταχύτητα, νοσηλευτές σε όλη τη χώρα, αλλά αναγνωρίζουμε απόλυτα ότι δεν είμαστε ακόμα εκεί που θέλουμε να βρεθούμε.

Πιστεύω ότι η μεγάλη ευκαιρία για την επόμενη μέρα, καθώς θα διαχειριζόμαστε πια αποτελεσματικά αυτήν την πανδημία, θα είναι να κάνουμε έναν μακροχρόνιο σχεδιασμό, μαζί με το Υπουργείο Υγείας, για το πώς μπορούμε αυτά τα κενά να τα καλύψουμε με έναν τρόπο ο οποίος θα είναι αποτελεσματικός και ταυτόχρονα ορθολογικός.

Εγώ ήθελα να μιλήσω λίγο σήμερα, ήθελα να ακούσω από σας τις δικές σας εμπειρίες, τους δικούς σας προβληματισμούς, και παρακαλώ μιλήστε ελεύθερα. Ο σκοπός αυτών των συναντήσεων δεν είναι μόνο να σας πω ένα τυπικό αλλά και πολύ ουσιαστικό ευχαριστώ, είναι να μπορώ και εγώ ο ίδιος να ενημερωθώ για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία αναφοράς και για το πώς μπορούμε να γινόμαστε συνέχεια καλύτεροι».

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν η Βάγια Ζαγανά από το νοσοκομείο «Η Σωτηρία», η Ελένη Πισιμίση από το «Αττικόν», η Ελένη Ρόκα από το «Θριάσιο», η Χριστίνα Δημόνη από το ΑΧΕΠΑ, ο Αθανάσιος Γκουτζιβελάκης από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, η Ευδοξία Γιαννοπούλου από το «Μποδοσάκειο» Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, η Κωνσταντίνα Ζησοπούλου από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, η Δέσποινα Αθανασίου από το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, η Ιωάννα Μίχου από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια», η Αλεξάνδρα Μάγκου από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, η Πηνελόπη Ντζιλέπη από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, η Ελβίρα Καμιλάκη από το Γενικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Γεώργιος» των Χανίων, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος και ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Πάς καλά?

  \"Ο σωστός ηγέτης πρέπει να ξέρει να διαλέγει συνεργάτες\"... γράφει ο γλύφτης που δοξάζει το Θεό επειδή ο λαός ψήφισε Κούλη! για να μας ξαναπτωχεύσει!
  Σωστοί συνεργάτες... Όπως ο άσχετος με τον τουρισμό
  (τη βαριά βιομηχανία της χώρας) Θεοχάρης που κάνει τις γκάφες τη μια μετά την άλλη. Αντί της έμπειρης Όλγας Κεφαλογιάννη.
  Οι επίσης άσχετοι Καραμανλής - Κεφαλογιάννης στο υπουργείο συγκοινωνιών. Οι πανάσχετοι Δένδιας και Μπάρμπι στο υπουργείο εξωτερικών! Ο Άδωνις στο υπουργείο ανάπτυξης. Και μη χειρότερα. Γι\'αυτό οι Τούρκοι μας έχουν πάρει φαλάγγι στα διεθνή φόρα. Ο Άδωνις στο υπουργείο ανάπτυξης! Και μη χειρότερα!
  Ο σεκιουριτάς - νυχτοφύλακας της βίλας του Κούλη αρχηγός της ΕΥΠ! Να συνεχίσω;...

  1. avatar Βλέπω πονάει…

   Σε όλες τις δημοσκοπήσεις το 80% των Ελλήνων συμφωνεί με τον Μητσοτάκη, την κυβερνηση της ΝΔ και τους χειρισμους της. Ολοι ανεξαιρετως κάνουν πολύ καλή δουλειά στην ΝΔ. Ο Συριζα καταρεει κατω απο 20%. Απο όλους τους υπουργούς που ανέφερες, μακραν καλύτερος ειναι ο ήρωας Αδωνις Γεωργιάδης. Ευφυής, μορφωμένος, ικανός και δουλευταράς εχει κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων των Ελλήνων. Τετοιους υπουργούς που αποδιδουν εξαιρετικό έργο και ειναι στις επάλξεις 24 ωρες το 24ωρο έχουμε ανάγκη. Ευτυχως που ειναι οι ικανοί στην διακυβερνηση της χωρας στην κρίση του κορωνοϊού, και όχι οι παλιάτσοι του συριζα.

 2. avatar Δόξα το Θεό

  Τύχη βουνό που σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή είχαμε «άξιο και ξύπνιο» Πρωθυπουργό !
  Γίνομαι Σαφής : οι περισσότεροι Έλληνες στερούμεθα Παιδείας και ψηφίζουμε «τσόκαρα» και προβεβλημένους !
  Μεταξύ αυτών και οι Υπουργοί και οι Διοικητές και οι Γενικοί κοκ !
  Ευτυχώς σ’ αυτή την Πανδημία που Χώρες με καλά Συστήματα Υγείας όπως Ιταλία - Ισπανία -Γαλλία , θρήνησαν χιλιάδες θύματα , εμείς είχαμε Μητσοτάκη !!!
  Μολις κατάλαβε ότι το Υπουργείο Υγείας , Παιδείας , Μετ. Πολιτικής , είναι για τα ... έβαλε μπροστά τον άξιο Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας (Χαρδαλιά) που Υπουργοποίησε και έβαλε μπροστάρη στον ΕΟΔΥ , όχι τον .... Οικονομολόγο του ΠΑΠΕΙ Διοικητή και φίλο του υπουργού , αλλά τον αξιοπρεπή επιστήμονα , χαμηλών τόνων , αλλά αξιοκρατικά άρτιο Τσιόδρα και γλιτώσαμε τις ζωές μας !
  Γλιτώσαμε παρότι έχουμε το χειρότερο σύστημα υγείας μεταξύ των χωρών της ΕΕ ! Έχουμε περάσει 3 μνημόνια και 12 χρόνια βαθειάς ύφεσης !!! Ο σωστός ηγέτης πρέπει να ξέρει να διαλέγει συνεργάτες στις δύσκολες ώρες και ο Πρωθυπουργός έδειξε ετοιμότητα !
  Μπράβο λοιπόν και εύχομαι να δείξει την ίδια πυγμή και στο μέλλον , σε θέματα ανάπτυξης και οικονομίας που θα προκύψουν σύντομα , όπως και στο μεταναστευτικό και την ασφάλεια , που θα κρίνουν το μέλλον της κυβέρνησης του !!!

 3. avatar Τα ειπαν πολύ σωστά οι επικεφαλής των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών!

  \"ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΉΣ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΏΝ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ, ΕΠΙΣΉΜΑΝΑΝ ΕΠΊΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΌΣ ΌΤΙ Η ΚΑΛΉ ΟΡΓΆΝΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠΉΡΞΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣΤΆΤΕΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΈΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΌ Η ΧΏΡΑ ΔΕΝ ΘΡΉΝΗΣΕ ΘΎΜΑΤΑ ΑΠΌ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΌ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΩΝ\". Ευτυχως που ήταν η κυβερνηση της ΝΔ και γλύτωσε η χωρα! Το χρωστάμε αποκλειστικά στην κυβέρνηση της ΝΔ! ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ! Και οι ξενοι και οι εντός, συγχαίρουν συνεχως τον Μητσοτακη και το Επιτελείο του! ΕΥΓΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΓΕ ΚΥΡΙΑΚΟ!

 4. avatar ΕΣΥ

  Με λόγια και χειροκροτήματα δε γίνεται τίποτα. Η δημόσια υγεία θέλει νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ιατρούς και νοσηλευτές. Στη ΝΔ υποβάθμισαν τη δημόσια υγεία υπέρ των μεγαλοκλινικαρχών φίλων τους. Ο Άδωνις πχ έδιωξε σχεδόν τους μισούς ιατρούς του ΕΟΠΥΥ και των Κέντρων Υγείας!
  https://youtu.be/mIt4Vr_zPN8

  1. avatar @ΕΣΥ

   Ο Αδωνις δεν έδιωξε ουτε έναν γιατρό, ουτε έναν νοσηλευτή, συριζοτρόλ. Σταματείστε τα ψέματα. Αντίθετα επι συριζα ειχαμε μείωση του προσωπικού στα νοσοκομεία. Και τωρα και πάλι η ΝΔ προσέλαβε 4.000 νεους ιατρούς και νοσηλευτές. Η ΝΔ παρέλαβε ένα χάος και ένα ΕΣΥ υπο κατάρευση απο τον συριζα. Τα μαυρα χάλια είχε το 2019. Ολη η Ελλάδα το ξερει αυτό. Και η ΝΔ και αυτό το αναβαθμίζει, όπως αναβαθμίζει όλη την χωρα.

 5. avatar When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies but the pack survives.

  Το «ευχαριστώ» σε όλο το κόσμο, γιατί κάτσε να είχαν κολλήσει 200 χιλιάδες.........

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει