«Η ύφεση που έρχεται έχει πλέον την υπογραφή Μητσοτάκη», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1.

Ανέφερε ειδικότερα πως «το γεγονός ότι η κυβέρνηση επέλεξε να κάνει μια πολιτική απορρύθμισης της αγοράς εργασίας, επέλεξε να κάνει μια πολιτική της ελάχιστης παρέμβασης στην οικονομία και να αφήσει την αυθόρμητη κίνηση της οικονομίας να καταδικάσει τη χώρα σε μια ύφεση που, από ό,τι φαίνεται θα είναι η υψηλότερη ίσως σε ολόκληρη την Ευρώπη, σημαίνει ότι τα αδιέξοδα που θα έχει να αντιμετωπίσει ο κ. Μητσοτάκης, αλλά και οι εξελίξεις στο κοινωνικό πεδίο ενδεχομένως να καθιστούν τις εκλογές αναπόφευκτες».

Με αφορμή τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή ο Δημήτρης Τζανακόπουλος όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων σχολίασε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα καλωσορίσει τον κ. Μητσοτάκη στη Βουλή ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα επέλεξε να απουσιάζει και να κυβερνά μέσω διαγγελμάτων». Πρόσθεσε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός «επιχείρησε και να αποδράσει από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο αφού δεν απάντησε στην ερώτηση που του κατέθεσε ο κ. Τσίπρας σχετικά με το σκάνδαλο φιάσκο των vouchers».

Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τις κεντρικές επιλογές της στην εργασία, εκτιμώντας ότι, ως συνέπεια αυτών, θα δούμε από την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου ότι «θα εκκινήσει και μια διαδικασία απολύσεων που θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία». Την κατηγόρησε ότι έχει επιλέξει τη γραμμή «της πιο επιθετικής μερίδας των μεγάλων επιχειρήσεων που θεωρούν ότι η κρίση είναι μια ευκαιρία για ένα νέο τσουνάμι εκκαθάρισης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων».

Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «το μέγεθος της παρέμβασης που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τέτοιο για να αποφευχθεί η βαθύτερη ύφεση και να μην υπάρξει καταβαράθρωση της ελληνικής οικονομίας, να μην υπάρξουν συντρίμμια, γιατί με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση θα χρειαστούν πολλαπλάσιοι πόροι, όχι για να αναστραφεί η κατάσταση, αλλά για να καταστεί κατά τι διαχειρίσιμη, πράγμα για το οποίο πάρα πολύ αμφιβάλω».