Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση που εισήγαγε το υπουργείο Οικονομικών.
Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση τα πρόστιμα για ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο θα φθάνουν στα ύψη, δημιουργώντας επιπρόσθετα προβλήματα στα ήδη υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Στουρνάρας επέμεινε στη διάταξη, με αποτέλεσμα να δεχτεί τα πυρά από όλες τις κοινοβουλευτικές πτέρυγες.

Η διάταξη (άρθρα 6-7), όπως αναφέρει το Έθνος, που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς, σε συνδυασμό με μια σειρά άλλων διατάξεων με διευθετήσεις της τελευταίας στιγμής που προστέθηκαν στο εν λόγω νομοσχέδιο χωρίς να έχουν τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος όπως η διάταξη για τους πλειστηριασμούς, ανέβασε στα… κάγκελα βουλευτές όχι μόνο της αντιπολίτευσης, αλλά και της συμπολίτευσης, με αποτέλεσμα να κληθεί εσπευσμένα ο υπουργός Οικονομικών και να αποσύρει τέσσερις ρυθμίσεις, αλλά όχι την επίμαχη για την αύξηση των προστίμων στις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Το κλίμα για τον Γ. Στουρνάρα βάρυνε ακόμα περισσότερο μετά την παρέμβαση του Πρωθυπουργού ο οποίος πληροφορήθηκε στις Βρυξέλλες τις έντονες αντιδράσεις που υπήρχαν στην βουλή για την διάταξη που αφορούσε πρόστιμα – σοκ για ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία.