«Ο ελληνικός λαός θα περίμενε από την – τρεις φορές αποχωρούσα από τη Βουλή – ΝΔ να παραδεχτεί, έστω και τώρα, τις τραγικές ευθύνες της στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου» ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την συνέντευξη Τύπου στελεχών της ΝΔ σχετικά με το σκάνδαλο Βατοπεδίου.

«Αντίθετα, σήμερα, και ενώ έπρεπε να βρίσκεται στην προκαταρκτική επιτροπή και να συμβάλλει στην αποκάλυψη της αλήθειας, προτίμησε να ψεύδεται και να επιχειρεί να παραπλανήσει τους Έλληνες πολίτες» συνέχισε ο κ. Πεταλωτής και συμπλήρωσε: «Προτίμησε η ΝΔ να αποδίδει σε “εμπάθεια” του ΠΑΣΟΚ τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου από πρώην υπουργούς της, “ανακαλύπτοντας” μετά από τόσα χρόνια την, δήθεν, ανυπαρξία ζημίας του Δημοσίου και συνεπώς την ανυπαρξία σκανδάλου. Κάτι που φυσικά έχει αποδειχθεί μέσα από δεκάδες διαδικασίες μέχρι τώρα, αφού απλούστατα, ανταλλάχθηκε περιουσία του Δημοσίου με περιουσία του Δημοσίου.

Πριν όμως μιλήσουν για δήθεν σκευωρία και εμπάθεια, ας δικαιολογήσουν στους πολίτες, γιατί ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Καραμανλής μίλησε για σκανδαλώδη υπόθεση και γιατί ο κ. Σαμαράς απομάκρυνε τους πρώην υπουργούς της ΝΔ με συνοπτικές διαδικασίες, θεωρώντας τους “βαρίδια”».