Στο θέμα των πανελληνίων 2020 αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της μειωμένη ύλης για τους μαθητές που διεκδικούν μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με φόντο την κρίση με τον κορονοϊό.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, η κα Κεραμέως τόνισε πως ανεξάρτητη επιτροπή επιλέγει τα θέματα στα οποία θα εξεταστούν οι μαθητές των Πανελλαδικών με όρους απόλυτης εχεμύθειας, «δεν δίνεται οιαδήποτε κατεύθυνση» ξεκαθάρισε απαντώντας στις ανησυχίες που εκφράζονται πως τα θέματα φέτος θα είναι πολύ εύκολα και μπορεί να ευτελιστεί η διαδικασία.

Η κα Κεραμέως επανέλαβε πως το υπουργείο μείωσε την εξεταστική ύλη και οι υποψήφιοι θα εξεταστούν με βάση την ύλη που έχουν διδαχθεί μέσα στις σχολικές τάξεις.

Αναφορικά με τα σχολεία, τόνισε πως το υπουργείο κινείται σε τρεις άξονες, τη σύγχρονη τηλεδιδιασκαλία όπου γίνεται κανονικά η παράδοση των μαθημάτων και η οποία μπορεί να συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, την ασύγχρονη διδιδασκαλία όπου υπήρξαν δυσκολίες αλλά υπάρχει εξέλιξη και τέλος την εκπαιδευτική τηλεόραση που αφορά κυρίως μαθητές δημοτικού και την οποία παρακολουθούν πάνω από 100.000 μαθητές. Η κα Κεραμέως είπε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές εκπαιδευτικούς που παραδίδουν τα μαθήματα.

Αναφορικά τέλος με τα Πανεπιστήμια, τόνισε ότι η εξεταστική θα καθοριστεί με βάση τις συστάσεις των ειδικών και σημείωσε ότι τα εξ αποστάσεων μαθήματα προχωρούν εξαιρετικά.