Αντιπαράθεση Γεωργιάδη – Παππά για υγειονομικό υλικό, απολύσεις και αισχροκέρδεια εν μέσω κορονοϊού

«Γίνονται σημεία και τέρατα»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16:04
26/03/2020
Αντιπαράθεση Γεωργιάδη - Παππά για υγειονομικό υλικό, απολύσεις και αισχροκέρδεια εν μέσω κορονοϊού
31
loading

Αντιπαράθεση υπήρξε στη Βουλή μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Νίκου Παππά, σχετικά με το υγειονομικό υλικό, τις απολύσεις και περιπτώσεις αισχροκέρδειας εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Είμαστε καλύτερα από άλλες χώρες σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση αυτής της διεθνούς κρίσης με τη πανδημία του κορονοϊού και την επάρκεια της αγοράς σε αντισηπτικά, μάσκες και γάντια».

Αυτό διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή και τομεάρχη Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά που έκανε λόγο για δεκάδες καταγγελίες σχετικά με μεγάλες ελλείψεις υγειονομικού υλικού και φαινόμενα μεγάλης αισχροκέρδειας.

Όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, «σήμερα τα σούπερ μάρκετ παρέλαβαν 500.000 μάσκες σημειώνοντας ότι η ημερήσια κατανάλωση υπολογίζεται σε 1 εκατομμύριο τεμάχια».

Παράλληλα ο κ. Γεωργιάδης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ έδωσε έμφαση και στη τροπολογία που κατατέθηκε και θα ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή για την ταχύτατη αδειοδότηση επιχειρήσεων που θα παράγουν αντισηπτικά, ενώ επεσήμανε ότι, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, από σήμερα επιτρέπεται η ταχύτερη εκτελώνιση εισαγωγής πρώτης ύλης ώστε να υπάρξει ομαλή τροφοδότηση της αγοράς.

Παππάς: Σημεία και τέρατα στην υγεία, στην εργασία και στην οικονομία

Ο κ. Παππάς έκανε λόγο για φαινόμενα μεγάλης αισχροκέρδειας ιδιαίτερα στα υλικά πρώτης ανάγκης, ενώ τόνισε την ανάγκη να επιβληθεί διατίμηση σε αυτά τα υλικά.

«Συμβαίνουν σημεία και τέρατα στην υγεία, στην αγορά εργασίας και στην οικονομία», τόνισε ο κ. Παππάς και προσέθεσε ότι «είναι θέμα δημόσιας υγείας η διασφάλιση της επάρκειας των προϊόντων ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία».

«Είναι ζήτημα δημόσιας υγείας η ύπαρξη αντισηπτικών και μασκών. Πρέπει να παρέμβει το Δημόσιο το οποίο θα προμηθεύεται κεντρικά τις πρώτες ύλες. Η επάρκεια των αγαθών δεν είναι ζήτημα αγοράς. Πρέπει το Δημόσιο να παρέμβει και να προμηθευτεί πρώτες ύλες και το υπουργείο Υγείας να αναλάβει τα υγειονομικά υλικά ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή διανομή υλικών πρώτης ανάγκης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

Γεωργιάδης: Είμαστε υπερήφανοι για τα μέτρα που λαμβάνουμε

«Κάποιοι νομίζουν ότι σε αυτή τη κρίση θα ξεκινήσουν ιδεολογικού τύπου αντιπολίτευση. Χθες ο κ. Πολάκης είπε ότι είμαι υπουργός μαυραγοριτών», αντέτεινε ο υπουργός Ανάπτυξης και προσέθεσε:

«Είμαστε εξαιρετικά ευχαριστημένοι και υπερήφανοι για τα μέτρα που λαμβάνουμε. Χιλιάδες Έλληνες από πολύ προηγμένες χώρες, προσπαθούν να βρουν τρόπο να έρθουν στην Ελλάδα με το επιχείρημα ότι αισθάνονται ασφαλείς εδώ. Άρα κάτι καλό γίνεται εδώ στη χώρα μας για να έχει τόσο μικρό δείγμα θανάτων και κρουσμάτων».

Ταυτόχρονα ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ως παράδειγμα το Βέλγιο που χθες με ΠΝΠ, γάντια, αντισηπτικά και θερμόμετρο δίνονται μόνο με ιατρική συνταγή ενώ τόνισε ότι από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που έχουν γίνει, προκύπτει ότι στην Ελλάδα οι τιμές των αντισηπτικών δεν είναι παραπάνω σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Και ο κ. Γεωργιάδης συνέχισε: «Κατηγορούμαι γιατί δεν έβαλα διατίμηση στα προϊόντα. Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα πλην της Κύπρου δεν υπάρχει διατίμηση διότι η διάθεση της αιθυλικής αλκοόλης γίνεται διεθνώς μέσω πλειστηριασμών. Και η Γαλλία έβαλε διατίμηση μόνο στη πρώτη ύλη την οποία όμως και παράγει. Δεν έβαλε στις τιμές των σούπερ μάρκετ».

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ακόμα ότι «είμαστε η μόνη χώρα της ΕΕ που βάλαμε διατίμηση στο ποσοστό κέρδους» και πρόσθεσε ότι «ενέχει σοβαρούς κινδύνους για έλλειψη αγαθών όταν κάνεις διατίμηση στις πρώτες ύλες ενώ στη διεθνή αγορά η τιμή ανεβαίνει».

«Εμείς βάλαμε τη διατίμηση στο ποσοστό κέρδους των επιχειρήσεων. Δεν είπαμε ότι είμαστε κατά του κέρδους αλλά κατά της αισχροκέρδειας. Γιατί έτσι, και μεγαλύτερη επάρκεια αγαθών υπάρχει στην αγορά, και δίνεις κίνητρο κέρδους για να κάνεις εισαγωγή. Αυτό εμείς επιλέξαμε με τη ρύθμιση να κάνουμε», υπογράμμισε.

«Τα ιδεολογικά μας ζητήματα λύθηκαν στις εκλογές. Εσείς μπορεί να πιστεύετε σε μια ζωή χωρίς κέρδος εγώ πιστεύω στο θεμιτό κέρδος και το αθέμιτο κέρδος το πολεμάμε πραγματικά», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Πρόσθεσε δε ότι σήμερα θα κυρωθεί και το πρώτο πρόστιμο που έχει επιβληθεί σε φαρμακαποθήκη για υπερβολικό κέρδος και αθέμιτο ανταγωνισμό, ενώ οι έλεγχοι που έχουν εντατικοποιηθεί, έφεραν και τα πρώτα αποτελέσματα και έχουν επιβληθεί πρόστιμα και σε πρατήρια καυσίμων.

Ενώπιον ρύθμισης για τις απολύσεις

Αντιπαράθεση όμως ανάμεσα στον κ. Γεωργιάδη και στον κ. Παππά υπήρξε και για τη ρύθμιση που αφορά τις απολύσεις εργαζόμενων με τον πρώτο να επιμένει ότι διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και τον δεύτερο να υποστηρίζει ότι είναι συνταγή καθίζησης των δικαιωμάτων τους.

Ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η ρύθμιση αυτή «είναι συνταγή καθίζησης της οικονομίας και είναι σαν να πατάμε γκάζι στη κατηφόρα» και μάλιστα κάλεσε τη κυβέρνηση να την αποσύρει.

«Δίνετε τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να απασχολούν το προσωπικό τους στο 50% του μισθού τους. Τους δίνετε κίνητρο να μπαίνει κόσμος στον πάγκο. Αντί να βάλετε όρο τη μη αναστολή των εργασιακών συμβάσεων εσείς κάνετε ακριβώς το αντίθετο και την θεσμοθετείτε», υποστήριξε ο κ. Παππάς.

«Δεν είναι εποχές για λαϊκισμό. Το μεγαλύτερο στοίχημα για την ελληνική οικονομία είναι μετά τη κρίση, όλες οι επιχειρήσεις να στέκονται όρθιες και να λειτουργούν, και όλοι οι εργαζόμενοι να είναι στις θέσεις τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης και προσέθεσε: «Μπορεί να γίνονται και λάθη όμως εμείς τα διορθώνουμε. Με τη ρύθμιση αυτή διασφαλίσαμε τις θέσεις εργασίας συνδέοντάς τες με το συμφέρον του εργοδότη και πιστεύω ότι κανένας δεν θα είναι τόσο ανόητος να απολύσει και να χάσει τα ευεργετήματα».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

31
σχόλια
 1. avatar True

  Δηλαδή ο Πολάκης τώρα πρέπει να ζητήσει την εκτέλεση του Κικίλια και όλης της[...]πρώτον-πρώτον?

  Όταν ο Κικίλιας ζητούσε παραιτήσεις για τα θύματα της γρίπης??

 2. avatar θορπ.

  Αντιπαράθεση του ελέφαντα (μνήμης και λογου) με τον τραυλο βάτραχο κουαξ κουαξ κουαξ (μπακακα) της λίμνης με τα Βούρλα !.

  1. avatar noway.noway..

   Τέτοιες στιγμές λείπει το 5ευρο του Σαμαρά και του Αδωνι στα νοσοκομεία..!

   1. avatar criskalts

    Λευτεριά στις έγκυες

 3. avatar .petmath

  Μπορεί η χούντα να προσπαθεί νακρύψει τώρα την τραγική ανικανότητα της και εγκληματική αδιαφορία της κάτω απο το χαλί ελέω της υπεροπλίας των ΜΜΕ που διαθέτει,αλλά αυτό δεν θα συνεχιστεί για πολύ!
  Είμαστε ακόμα στην αρχή και ακόμα μπορεί εύκολα να διαχειρίζεται επικοινωνιακά το πρόβλημα..Τα δύσκολα για την φασιστοχουντική συμμορία του ολίγιστου γόνου είναι μπροστά! ΤΙΠΟΤΑ δεν τους γλυτώνει γιατι μαζεύτηκαν πολλά!!

  1. avatar criskalts

   Και οι σερβιέτες έχουν φτερά, αλλά δεν πετάνε..

 4. avatar advouk 7

  Η κυβέρνηση διπλασιάζει το κόστος των ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών και μειώνει 50% τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα!!
  Ήταν άδικο,έγινε πράξη!

 5. avatar Ponos

  Ρλαδωνη σε εμάς που μας αναγκάζεις να δουλεύουμε ενώ δεν έχουμε δουλειά (υδραυλικοί ,ηλεκτρολόγοι φαστφιυνταδικα κτλ) .. επίδη εχουν κλήσει όλοι . ούτε τα 800 ευρώ δεν μπορούμε να πάρουμε .(γιατί δεν μας έχετε κλήσει ) . ουτε να μας απολήσουν για να μπούμε ταμείο δεν μπορούν ..εμείς τι θα γίνουμε ; Τα 800 μια μερίδα θα τα πάρει Ντροπή σας ..εμείς τι θα φάμε ? νΗ κληνουν όλα για όλους για τρεις μήνες και όλοι από 800 .. εκτός από τα ήδη πρώτης ανάγκης .. αλλιώς μας κοροϊδεύεις κατάματα..

  1. avatar criskalts

   Χρειάστηκα αναπνευστήρα για αυτό το σχόλιο...

 6. avatar George 7015

  Να κατασκευάσουν μόνοι τους μάσκες ζητήθηκε στο προσωπικό του νοσοκομείου Χαλκίδας!!!
  Άκουσον άκουσον...απο το επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη!!!

  Στα νοσοκομεία φαίνεται στις ανταποκρίσεις ότι γενικά δεν χρησιμοποιούν σκούφους ούτε γυαλιά προστασίας. Ας φτιάξουν στην ανάγκη με νάυλον σακούλες πρόχειρα σκούφους για το κεφάλι και ας χρησιμοποιήσουν μάσκες και googles θαλάσσης δικές τους ή γνωστών.
  Ας καταλάβουμε ότι δεν είναι ντροπή να τα φοράει κάποιος.
  Είναι θέμα προστασίας. Να μην βλέπουμε στις ανταποκρίσεις τους ανθρώπους στη πρώτη γραμμή του αγώνα εκτεθειμενους ιατρούς, νοσηλευτές, εργαζόμενους χωρίς σκούφους, μάσκες, γάντια.

 7. avatar ΠΑΛΛΑΣ

  Αχ ρε ΑΔΩΝΙ.Αντιπαραθεση την επομενη φορα να χεις με κανα πολιτικο της προκοπης.Κι οχι με ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΥΣ της κακιας ωρας.

 8. avatar advouk 7

  Άδωνης Γεωργιάδης: ακροδεξιός φελλός που μέχρι και υπουργός Υγείας έγινε και πουλούσε Νανογιλέκα!!!
  Γελάει το σύμπαν με τις επιλογές του Ελληνικού λαού...

  1. avatar καλλια τα τεμπελοσκυλα του συριζα????

   που πηγαν στα υπουργεια απο τα εξαρχεια????[...]????κανενα ενσημο...ανεργοι οκνηροι καφενοβιοι

 9. avatar ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ

  Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπήρξε υβριστής του Κώστα Καραμανλή!
  Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπήρξε υβριστής του Αντώνη Σαμαρά!!
  Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπήρξε υβριστής και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη.!!!
  Με την επιλογή του ως αντιπροέδρου ουσιαστικά επιβραβεύεται μία συγκεκριμένη πολιτική ηθική: του “βρίζουμε, γλείφουμε, ξαναφτύνουμε όπου γλείψαμε, ξαναγλείφουμε όπου φτύσαμε.ΑΡΙΣΤΕΙΑ λοιπόν για την ΝΔ αυτό είναι το ΦΤΥΣΙΜΟ!!

  1. avatar θυμιζεις τα […]πασοκια ,,,,τους ανελ……ποταμιδα ,,,,,,,,,δανελη…οικολογια

   εβριζαν το συριζα...τωρα τον πιπιλιζουν.......γλειφουν..καρεκλες,,,,,,,,,, οφικια .....παραδακια,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 10. avatar Giannis Lechou

  Ένας ακραίος πολιτικός τυχοδιώκτης. Ένας ανερμάτιστος τηλεμαϊντανός γίνεται το Νο2 της “μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης”. Φαντάζομαι ότι οι απανταχού φιλελεύθεροι, της ζωής και του Διαδικτύου, θα είναι περήφανοι σήμερα, τόσο για το ήθος του αντιπροέδρου και υπουργού όσο και για τον… φιλελευθερισμό εκείνου που τον επέλεξε.

  1. avatar ο συριζα τον εφερε

   αυτος τον επελεξε....και πολυ σωστα...διοτι ο συριζα ξεπερασε τη δεξια...εγινε θατσερ χουντα πινοσετ σταλιν χιτλερ.....

 11. avatar Τειρεσίας

  Οι μαυραγορίτες και ο Άδωνης Γεωργιάδης

  Όταν ο Άδωνης Γεωργιάδης, πρώην υπουργός Υγείας παρακαλώ, ρωτήθηκε γι αυτή την αισχροκέρδεια σε τηλεοπτική εκπομπή, απάντησε πως είναι απολύτως συμβατή με τους νόμους τα ελεύθερης αγοράς. Το θέμα δεν είναι ο κυνισμός του Υπουργού, αλλά τα περίεργα που συμβαίνουν με τον ίδιο σε πρωταγωνιστικό ρόλο ως υπουργού Ανάπτυξης(!)

  Αν μια ιστορία ανακυκλώνεται είναι αυτή του μαυραγορίτη. Όταν πεθαίνουν άνθρωποι, όταν υποφέρουν οι κοινωνίες, ο μαυραγορίτης ζει και βασιλεύει, διαπρέπει και κονομάει.

  1. avatar το […]

   ... που εφερνε βαλιτσες μαδουρο στο μαξιμου...σωπα θα σε συλλαβει ο μπαξεβανης

 12. avatar Εν συντομία

  Ο Άδωνις και οι κλεφτοκυβερνήσεις είναι υπεύθυνοι για την κατεδάφιση του ΕΣΥ. Αυτό άλλαξε το 2015 με τις άοκνες προσπάθειες της κυβέρνησης Τσίπρα. Μέχρι που ο \"σοφός\" λαός τους ξανάφερε! Είστε ευχαριστημένοι με αυτά τα χάλια?

  1. avatar αοκνες …[…]

   τσιπρα......γελασε και ο συντροφος σταλιν

  2. avatar criskalts

   Α. Ξανθός: Συμφωνώ και προσυπογράφω κι εμείς τον Τσιόρδα θα διαλέγαμε.

  3. avatar criskalts

   χαχαχαχαχαχαχα

  4. avatar Σας εδιωξε ο λαος

   Κοιμασαι και ονειρευεσαι

 13. avatar ΚΙΝΑ

  Ελα μωρέ με την αισχροκέρδεια
  Οι κινέζοι πουλάνε 0.33 -0,35 εργοστασιακή τιμή / μάσκα
  Να φτάνει εδώ 0,45 .Καταλαβαίνετε τι παίζει εκεί έξω.

 14. avatar tboni2

  Γελοίοι κλείσατε στα σπίτια σε καραντίνα υγιείς ανθρώπους 25 ετών χωρίς λόγο. Ουστ ρε.

  1. avatar βγαλε κουκουλομαντηλο…πεταξε […]….

   κανε και μια καταληψη.....φαε μια ντολμαδιτσα

  2. avatar χανεις πολλα….

   βρεφη 3 μηνων μολυνθηκαν...απλα ειστε ιδεοληπτες σαν τους ποδεμος......δεν ηθελαν μετρα...τωρα θαβουν...

  3. avatar criskalts

   Τσίπρας: Ο πρωθυπουργός οφείλει να κλείσει κάθε πόρτα και κερκόπορτα στον κορονοϊό.
   Ρε αριστερόστροφα, πως σας πετσόκοψε έτσι ο Τσε;;;

 15. avatar Τώρα ο Άδωνης θα δυσαρεστήσει

  Τον ΣΕΒ ; θα είναι μάλλον ανέκδοτο είναι όμως ντροπή εκεί που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να βρούν ευκαιρία και να απολύουν εργαζόμενους για άλλη μία φορά οι έχοντες είναι απών και θα έρθει πάλι ο φουκαρας αλλά και ταλαιπωριμενος λαός να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά

 16. avatar Ο παπάς μα τι παπάς……………

  ============ Αντιπαράθεση Γεωργιάδη – Παππά=================
  Του κακοφαινεται που δεν μπορει να κανη λειτουργεια ο Παπ(π)ας διοτι τα
  οικονομουσε και ηταν και ΥΠΟΡΓΑΡΑΣ με [...] να πουμε.
  Τωρα επειδη ξεχασε το τσομπανικιλη στην = Βρυτζαχα ιωαννινων===
  και δεν εχει πορους ζωης νιαουριζει
  Αντε χασου .... [...] και.
  Παντως εγω κ. Γεωργιαδη δεν θα ηθελα να κανω διαλογο με τετοιους ΤΥΠΟΥΣ
  και οπως διαβαζω ανηκει και αυτος που λενε οπως και κατι αλλο διακεκριμενοι
  του συριζα οτι = οτα γυρισω θα σας [...] = τι περιμενεις λοιπον απο τετοιους
  που ακνείς μεχρι σημερα δεν εχει ειπη τετοια λόγια, ουτε επι Τουρκοκρατιας
  εναντιων των ελληνων , και ομως οι ΕΛΛΗΝΕΣ του συριζα αδελφοι των τουρκων
  φυσικα τα λενα
  ΕΥΓΕ ΤΟΥ [...].

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει