Δριμεία επίθεση στον υπουργό Οικονομικών, Γ.Στουρνάρα εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Λαφαζάνης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τον προϋπολογισμό του 2014.

«Ο Γ. Στουρνάρας απευθύνεται περισσότερο στους δανειστές παρά στην χώρα. Είναι η ομιλία ενός υπουργού ενός προτεκτοράτου. Συγχαρητήρια. Όποιος σας άκουσε, δεν κατάλαβε τίποτα» είπε ο κ.Λαφαζάνης, υπογραμμίζοντας ότι ο προϋπολογισμός για το 2014 είναι εικονικός.

«Ο πραγματικός θα συνταχθεί από την τρόικα και μετά από διαπραγματεύσεις, που λένε ότι διαπραγματευόμαστε για να εφαρμόσουμε τις συνταγές και τις κατευθύνσεις» τόνισε ο κ.Λαφαζάνης, ο οποίος έκανε λόγο για «Βουλή ενός προτεκτοράτου και μπανανίας», καθώς όπως είπε «για πρώτη φορά θα ψηφίσει ένα προϋπολογισμό που άλλοι συντάσσουν άλλοι καταθέτουν και άλλοι θα εφαρμόσουν».

Ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε ότι παραμένουν σε εκκρεμότητα το δημοσιονομικό κενό και τα νέα μέτρα, ενώ επεσήμανε ότι στον προϋπολογισμό του 2014 «ενσωματώνονται μη ψηφισμένα μέτρα όπως ο φόρος των ακινήτων».
«Θα βάλετε την Βουλή να τα ψηφίσει εκ των υστέρων», τόνισε ο κ.Λαφαζάνης, ο οποίος είπε πως η κυβέρνηση τη μόνη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει, είναι «να σηκωθεί να φύγει και να πάμε σε εκλογές για να αλλάξει η πορεία της χώρας».

«Όταν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι 6,2 δισ., όταν κουτσουρεύετε το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, όταν περιορίζετε τις επιστροφές φόρων, έτσι κάνουν όλοι πλεονάσματα. Μοιάζετε με τον οικογενειάρχη που πεινάνε τα παιδιά του και αυτός επαίρεται ότι έχει αποταμιεύσεις» ανέφερε ο κ.Λαφαζάνης, ο οποίος σημείωσε πως το χρέος είναι μη αντιμετωπίσιμο, τονίζοντας ότι «δεν είναι λύση η επιμήκυνση» και ότι χρειάζεται «γενναίο κούρεμα».