Η Χρυσή Αυγή ανακτά τις δυνάμεις της μετά τη διπλή δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δημοσκόπηση της Metron Analysis, που παρουσιάζει το Έθνος της Κυριακής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η δολοφονία του ακτιβιστή Παύλου Φύσσα και οι συνεχείς αποκαλύψεις για τη δράση της, οδήγησαν τη Χρυσή Αυγή προσωρινά όπως αποδεικνύεται, να χάσει μέρος από την εκλογική επιρροή της, φθάνοντας στο 7%.

Ωστόσο, η στυγερή δολοφονία δύο μελών της Χρυσής Αυγής της έδωσε τη δυνατότητα να είναι το μόνο κόμμα που κερδίζει σχεδόν τρεις ποσοστιαίες μονάδες, φτάνοντας πάλι σε διψήφιο ποσοστό.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου ανά φύλο και ηλικία, στις ηλικίες από 18 έως 34 ετών είναι στο 7,9%, από 34 μέχρι 44 ετών στο 10%, ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται μόνο σε όσους είναι πάνω από 65 ετών.

Επίσης, το 45% των ψηφοφόρων της ΧΑ στο δίλημμα ευρώ ή μνημόνιο δηλώνουν ευρώ, το 60% των υποστηρικτών της στο ερώτημα ευρώ ή δραχμή δηλώνουν ευρώ, ενώ το 24% των χρυσαυγιτών πιστεύουν ότι το κράτος έχει αλλάξει προς το καλύτερο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.