Από την αίθουσα της Ολομέλειας αποχώρησαν λίγο νωρίτερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο υπουργός Υγείας ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και το κάλεσμα σε «βοήθεια» που ακούστηκε να φωνάζει χτες έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

«Με όσα έχω ζήσει στην προανακριτική επιτροπή με την κυρία Κωνσταντοπούλου είναι σίγουρο ότι της χρειάζεται βοήθεια. Πρέπει να της την προσφέρουμε», δήλωσε από το βήμα της βουλής ο κ. Γεωργιάδης. «Επίσης η εικόνα της κυρίας Ραχήλ Μακρή πάνω στα κάγκελα ήταν πραγματικά πέραν πάσης προσδοκίας», συμπλήρωσε.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε στην παραπάνω φράση καθώς τη θεώρησε «ειρωνική και άκρως προσβλητική» και αποχώρησε από την αίθουσα μέχρι τη λήξη της ομιλίας.

«Πείτε ό,τι θέλετε. Σας ακούμε όλη τη μέρα να μιλάτε για χούντα και για κατάλυση της δημοκρατίας. Φτάνει. Έχετε χάσει την ψυχραιμία σας. Αφού δυο μέρες μας μιλάνε για τη χούντα της κυβερνήσεως έχουν το θράσος να μας κάνουν και μαθήματα αξιοπρέπειας. Βρείτε εσείς την αξιοπρέπεια κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και μετά να κάνετε μαθήματα στους άλλους», απάντησε ο υπουργός Υγείας.