Την άποψη ότι η πρόοδος της Ελλάδας πρέπει να αναγνωριστεί εξέφρασε ο υπ. Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο διεθνές συνέδριο «South for Growth», που διεξάγεται στην Αθήνα, με θέμα την ανάπτυξη στον ευρωπαϊκό νότο.

«Η διαρκής αμφιβολία είναι πολύ αρνητικός παράγοντας για την οικονομία και καμία τιμωρητική προσέγγιση δεν βοηθά την κατάσταση. Εκείνο που έχουμε ανάγκη τώρα, είναι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας να εκφράσουν ρητά την εμπιστοσύνη τους στις προοπτικές της Ελλάδας» είπε ο κ. Χατζηδάκης, σημειώνοντας πάντως πως η κυβέρνηση δεν έχει αυταπάτες καθώς γνωρίζει ότι είναι αναγκαίο να συνεχίσει τις προσπάθειες της.

«Η αλληλεγγύη των εταίρων μας είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία, προκειμένου να κεφαλαιοποιηθεί η πρόοδος που σημειώθηκε και να βελτιωθεί περαιτέρω το ψυχολογικό κλίμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Χατζηδάκης.

Ο υπ. Ανάπτυξης επεσήμανε ακόμη την ανάγκη να ληφθούν μέτρα για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων και των ανέργων αμέσως, πριν τις ευρωεκλογές του 2014, τις οποίες χαρακτήρισε ως τις πλέον κρίσιμες.

«Πρέπει να δράσουμε αμέσως, πριν τις επικείμενες ευρωεκλογές. Κι έτσι να στείλουμε το μήνυμα πως η απάντηση στην κρίση δεν είναι λιγότερη Ευρώπη, η απάντηση είναι περισσότερη και περισσότερο αποτελεσματική Ευρώπη», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, υπογραμμίζοντας πως ο Βορράς και ο Νότος της Ευρώπης πρέπει να προχωρήσουν μαζί, καθώς «καμία χώρα της Ευρώπης, ούτε οι μεγαλύτερες, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των καιρών μόνες τους».