Η υπόσχεση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα παιδιά δίνουν μάχη με τον καρκίνο

«Είναι το ελάχιστο που χρειάζεστε για να μπει μια τάξη στα ζητήματα της παρακολούθησης»


ΕΛΛΑΔΑ
17:35
13/02/2020
Η υπόσχεση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα παιδιά δίνουν μάχη με τον καρκίνο
4
loading

Μια ιδιαίτερη συνάντηση είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι της Τετάρτης στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε στο γραφείο του 6 πραγματικούς «survivors», τη Νεφέλη, τον Αντώνη, τη Χρυσούλα, τον Φίλιππο, την Ιωάννα και την Κατερίνα. Είναι όλοι τους «survivors», παιδιά που έχουν νικήσει τον καρκίνο.

Λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλωσόρισε τα παιδιά και τους γονείς τους και όλοι μαζί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για αρκετή ώρα ενώ δεσμεύτηκε για την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματός τους, για τη λειτουργία «Εθνικού Μητρώου Νεοπλασιών Παιδικής και Εφηβικής ηλικίας».

Αφού άκουσε τις προσωπικές τους ιστορίες, συνομίλησε εκτενώς μαζί τους για τη στήριξη που έχουν ανάγκη τόσο τα παιδιά που περνούν αυτή τη δύσκολη δοκιμασία όσο και οι οικογένειές τους -όχι μόνο κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας, τους ευχαρίστησε θερμά για αυτή τους την επίσκεψη.

«Ήθελα να σας πω από καρδιάς πόσο περήφανος είμαι για ό,τι έχετε πετύχει, για τον αγώνα που δώσατε, για το γεγονός ότι βγήκατε νικήτριες και νικητές, και πόσο σημαντικό είναι να έχετε τις οικογένειές σας που σας στήριξαν σε αυτή τη δύσκολη περιπέτεια», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενους στους μικρούς ήρωες.

«Το παράδειγμά σας δίνει δύναμη και σε πολλά άλλα παιδιά», πρόσθεσε, καλώντας τα να στείλουν από κοινού το μήνυμα ότι σήμερα ο παιδικός καρκίνος θεραπεύεται.

Παράλληλα, τόνισε τη σημασία της ευαισθητοποίησης ήδη από το σχολείο και το πανεπιστήμιο ώστε όλο και περισσότεροι πολίτες να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Η Νεφέλη δώρισε στον Πρωθυπουργό τα κίτρινα κορδελάκια (Yellow Ribbon) που έχουν σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για τον παιδικό καρκίνο. Στο τέλος της συνάντησης, ο Πρωθυπουργός δώρισε στα παιδιά βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά, υπέγραψε αφιερώσεις και τους ξενάγησε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Εκ μέρους των γονέων, ο Γιάννης Λιάρος έθεσε το πάγιο αίτημα των οικογενειών που έχουν ζήσει αυτή τη δοκιμασία (και των φορέων που ασχολούνται με τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας) για την λειτουργία «Εθνικού Μητρώου Νεοπλασιών Παιδικής και Εφηβικής ηλικίας».

«Είναι μια δέσμευση που μπορώ να αναλάβω απέναντι σας», τόνισε ο Πρωθυπουργός, για να προσθέσει αμέσως μετά: «Είναι το ελάχιστο που χρειάζεστε για να μπει μια τάξη στα ζητήματα της παρακολούθησης».

Σε συνέχεια της σημερινής συνάντησης, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας θα προχωρήσουν στην επανενεργοποίηση του «Εθνικού Μητρώου Νεοπλασιών Παιδικής και Εφηβικής ηλικίας» που κατά καιρούς είχε οργανωθεί μέσω του ΕΟΔΥ, σε νέες βάσεις. Το μητρώο θα έχει πλέον Εθνικό χαρακτήρα, θα ανήκει στο Υπουργείο Υγείας και θα αφορά όλους τους Έλληνες.

Αυτό σημαίνει ότι η Πολιτεία ενισχύει ουσιαστικά την πολιτική πρόληψης, παρακολούθησης και καταπολέμησης του παιδικού καρκίνου με τρόπο συστηματικό, όπως συμβαίνει σε όλα τα προηγμένα κράτη και οργανωμένα συστήματα Υγείας.

Παρούσα στη συνάντηση ήταν η γραμματέας ποιότητας ζωής και εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας, Πίστη Κρυσταλλίδου, η οποία είναι και πρόεδρος της ΑμΚΕ WinCancer. Οι γονείς που συνόδευσαν τα παιδιά τους είναι μέλη της ΑμΚΕ «karkinaki».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar ΓΙ 78

  ΚΥΡΙΑΚΟ ΑΛΛΑΞΕ IMAGE/OPINION MAKER ΓΡΗΓΟΡΑ. ΣΑΝ ΝΑ ΣΕ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ, ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΟΛΟ ΣΚΗΝΙΚΟ. ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΣΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΕΝΑ ΜΑΥΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΣΟ ΘΑ ΔΙΟΙΚΟΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΠΑΣΚΟΝΔΣΥΡΙΖΟΚΚΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.

 2. avatar ΝΤΡΟΠΗ ! Μητσο Τακη ! ποιον πας να ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΙΣ ?

  Συλλαμβανοντας την ΙΔΕΑ να ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΕΙΣ με ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗ ΠΑΙΔΙΑ για να ΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΣΑΙ ! ΑΥΤΟ ειναι ΑΙΣΧΡΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ! Η ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ !

 3. avatar Γκιγιομ

  Ποιος είσαι; Η Νταϊάνα;

 4. avatar parkis

  Ακυρώνονται χημειοθεραπείες λόγω έλλειψης φαρμάκων απο την κυβέρνηση της ΝΔ.
  Οι ελλείψεις βασικών αντινεοπλασματικών φαρμάκων οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα τη μεγάλη καθυστέρηση και σε πολλές περιπτώσεις ακύρωση προγραμματισμένων χημειοθεραπειών, σε πολλά νοσοκομεία της χώρας. Επίσης οι καταγγελίες ιατρών αφορούν και ελλείψεις φαρμάκων που είναι απαραίτητα και τα οποία προμηθεύονται οι ασθενείς από τα φαρμακεία.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει