«Από λάθος σε λάθος η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», τονίζει ο Σωκράτης Φάμελλος, σχολιάζοντας την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για επίταξη ακινήτων, με σκοπό τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης προσφύγων/μεταναστών. Όπως τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «γκετοποιείτε τα νησιά», ενώ ρίχνει τα… βέλη του προς το κυβερνών κόμμα, καθώς « Δεν αντέχετε τη Δημοκρατία» και «Φοβάστε διαρροές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα».

«Εν μέσω εξέλιξης νομοθετικού έργου, η επιλογή της οδού της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για επίταξη ακινήτων με σκοπό τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης του προσφυγικού πληθυσμού παραβιάζει βασικούς κοινοβουλευτικούς κανόνες και υποτιμά την κοινοβουλευτική διαδικασία», επισημαίνει ο κ. Φάμελλος.

Και τονίζει πως «με μία απόφαση γκετοποίησης των νησιών και για τους ίδιους τους κατοίκους και για τους πρόσφυγες:

  • αποφεύγει τη διαβούλευση με φορείς και δημάρχους: “Δεν αντέχετε τη Δημοκρατία!”
  • φοβάται ότι ακολουθώντας την απαιτούμενη σε αυτή την περίπτωση κοινοβουλευτική διαδικασία οι δικοί της βουλευτές από τα νησιά, δεν θα ψήφιζαν!
  • υποτιμά την σημασία και την κρισιμότητα της επίλυσης του προσφυγικού και δεν διαθέτει απαντήσεις για το είδος των δομών, για τη στελέχωση, για τα ασυνόδευτα ανήλικα κ.ο.κ.».

«Γιατί η κυβέρνηση φέρνει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης ενώ είναι ανοικτό το Ελληνικό Κοινοβούλιο; Φοβάστε ότι δεν θα την ψηφίσουν οι βουλευτές σας;», διερωτήθηκε από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης, αναπληρωτής τομεάρχης εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων στη Βουλή.