Ένας τέως υπουργός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που επί της ουσίας άνοιξε το δρόμο προκειμένου να φθάσει η κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου μέχρι το ανώτατο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κάτι που επισημαίνουν συνεργάτες του στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις.

Πρόκειται για τον νυν διευθυντή του πολιτικού γραφείου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα., κ. Μιχάλη Καλογήρου.

Ήταν ο άνθρωπος που ως υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε εισηγηθεί στις 17 Οκτωβρίου 2018 να προαχθεί η δικαστικός στο βαθμό του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, κάτι που δέχθηκε χωρίς αντιρρήσεις το τότε Υπουργικό Συμβούλιο.

Ήταν άλλωστε η πρώτη γυναίκα που καταλάμβανε το συγκεκριμένο αξίωμα και παρά το γεγονός ότι προερχόταν από τον χώρο της κεντροαριστεράς, έχαιρε εκτίμησης και στην κεντροδεξιά χώρο κάτι που φάνηκε άλλωστε και από την κατοπινή πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να καταλάβει το ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

Όταν έγινε γνωστή η πρόταση του Μεγάρου Μαξίμου προς το πρόσωπό της, τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Καλογήρου συναίνεσαν. Η εκλογή της στην Προεδρία της Δημοκρατίας ήταν μονόδρομος.