Με το τρίτο μεγαλύτερο αριθμό ψήφων στην ιστορία του θεσμού αναμένεται να εκλεγεί την επόμενη Τετάρτη στις 10:30 το πρωί Πρόεδρος της Δημοκρατίας η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Την πρωτιά σε ψήφους την έχει μέχρι και σήμερα ο Κάρολος Παπούλιας. Είχε προταθεί για το αξίωμα στις 12 Δεκεμβρίου 2004 από τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή και υπέρ του προσώπου του είχε εκφραστεί και το ΠΑΣΟΚ. Στην πρώτη ψηφοφορία που έγινε στη Βουλή στις 8 Φεβρουαρίου του 2005 ο Κάρολος Παπούλιας εξελέγη Πρόεδρος από τον πρώτο γύρο με 279 ψήφους. Οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν «παρών». Ακολούθως ο κ. Παπούλιας επανεξελέγη στις 3 Φεβρουαρίου 2010 με 266 ψήφους στο σύνολο των 298 ψηφισάντων. Υπερψηφίστηκε από σύσσωμες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, ενώ 32 βουλευτές των ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν «παρών».

Δεύτερος με ρεκόρ ψήφων ήταν ο αείμνηστος Κωστής Στεφανόπουλος. Κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του, είχε προταθεί το 1995 από το κόμμα της Πολιτικής Άνοιξης του Αντώνη Σαμαρά και εξελέγη με τη στήριξη και του ΠΑΣΟΚ στις 8 Μαρτίου 1995 κατά την τρίτη ψηφοφορία, με 181 ψήφους. Στη επανεκλογή του όμως της 8ης Φεβρουαρίου 2000 πήρε με την πρώτη 269 ψήφους, έχοντας τη στήριξη των δύο μεγάλων κομμάτων, του τότε κυβερνώντος ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Ο αντίπαλός του Λεωνίδας Κύρκος που είχε προτείνει ο Συνασπσμός είχε πάρει 10 ψήφους.

Την επόμενη εβδομάδα η κα Σακελλαροπούλου αναμένεται να λάβει 265 ψήφους. Ήτοι, 157 από τη Νέα Δημοκρατία (μια λιγότερη δηλαδή από την κοινοβουλευτική της δύναμη καθώς θα απουσιάζει ο κ. Αντώνης Σαμαράς στο εξωτερικό), 86 από τον ΣΥΡΙΖΑ και 22 από το Κίνημα Αλλαγής, καθώς το Κ.Κ.Ε., η Ελληνική Λύση και το Μέρα25 θα επιλέξουν το παρών.