Τους τρόπους με τους οποίους θα μπει «φρένο» στην κρατική χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής επεσήμανε στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Μιχελάκης ανέφερε ότι: «Υπάρχει μία νομοθετική ρύθμιση, την οποία εξετάζουμε και πρόκειται να τη φέρουμε σε σχέση με το θέμα της χρηματοδότησης. Δηλαδή, πολιτικές οργανώσεις οι οποίες μπορεί να έχουν εμπλοκή με εγκληματική δραστηριότητα, να κόβεται η χρηματοδότηση των κομμάτων».

Τόνισε, αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή, ότι: «Υπάρχει μία έρευνα σε ανώτατο επίπεδο. Από το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας θα προκύψει και το αν αυτή είναι μια εγκληματική οργάνωση».

Είπε ακόμη ότι υπάρχει μία δόση για όλα τα κόμματα, η οποία πρόκειται να εκταμιευθεί αλλά δεν έχει εκταμιευθεί για την ώρα. Και διευκρίνισε ότι τα χρήματα που παίρνουν τα κόμματα είναι μειωμένα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές όμως είναι αναλογικά με τη δύναμή τους στη Βουλή.

Την άποψη ότι οι πολίτες έχουν την ωριμότητα να δουν, πλέον, το αληθινό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής, εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Ο κόσμος θα τους στείλει εκεί που πρέπει, εκτίμησε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

Ο κ. Μιχελάκης επιβεβαίωσε την ένταξη -και τυπικά- των δημοτικών αστυνομικών στην κινητικότητα. «Από 23 Σεπτεμβρίου έχουν μπει στην κινητικότητα. Αυτό που θα γίνει τώρα θα είναι ουσιαστικά, οι υπηρεσίες και τα υπουργεία τα οποία έχουν συγκεκριμένες ανάγκες και θεωρούν ότι μπορούν να τις καλύψουν μέσα από το σώμα των δημοτικών αστυνομικών να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον. Ας πούμε από την μεριά μας, από το υπουργείο Εσωτερικών, για τα καταστήματα της μετανάστευσης τα οποία και πρόκειται να λειτουργήσουν άμεσα υπάρχει ανάγκη προσωπικού, αυτά τα άτομα σε ένα μεγάλο βαθμό θα τα αναζητήσουμε και από το σώμα των δημοτικών αστυνομικών» σημείωσε ο υπουργός.

Τέλος, αναφερόμενος στον αριθμό των υπαλλήλων που μπορεί να αποχωρήσουν από τους δήμους, μέχρι το τέλος του 2013, τόνισε ότι «αν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού των δήμων -έχει ξεκινήσει- δεν γνωρίζουμε», ενώ διαβεβαίωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει γίνει η αξιολόγηση του προσωπικού και των δομών.