Ο πρόεδρος του κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» Χρήστος Ζώης κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για το εάν πράγματι υπάρχει «χρηματοδοτικό κενό», όπως υπονόησε – σύμφωνα με τον κ. Ζώη – ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε.

Συγκεκριμένα ο κ. Ζώης υποστηρίζει ότι «ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε, σε μια αποστροφή της συνέντευξής του, ομολόγησε την ύπαρξη χρηματοδοτικού κενού του Ελληνικού Προγράμματος, κάτι που απέκλειε μέχρι χθες ο Έλληνας ομόλογός του κύριος Στουρνάρας» και πρόσθεσε ότι «ο κύριος Σόιμπλε έκανε μάλιστα ένα βήμα παραπάνω, διαχωρίζοντας το χρηματοδοτικό κενό σε «μεικτό» και «καθαρό». Κάλεσε τον κ. Στουρνάρα να ενημερώσει τον ελληνικό λαό «χωρίς να κρύβεται πίσω από τις δηλώσεις του κ. Σόιμπλε» και κατέληξε:

«Ποιο είναι το πραγματικό χρηματοδοτικό κενό που προοιωνίζει ένα ακόμα Νέο Μνημόνιο και -κυρίως- σε τι αφορά η διαφορά των 66 δισ. μεταξύ του κενού των 77 δισ. που διαπιστώνουν οι Σοσιαλδημοκράτες και το κενό των 11 δισ. που βλέπει ο κ. Σόιμπλε; Τι ακριβώς εννοεί ο κ. Σόιμπλε όταν μιλά για «μεικτό» και «καθαρό» ποσό;»