«Δοκιμάζεται η αξιοπιστία αυτών που θέλουν να περάσουν αυτό τον προϋπολογισμό που περιλαμβάνει μειωμένα κοινωνικά μέτρα και οι φοροελαφρύνσεις των επιχειρήσεων για τις οποίες πανηγυρίζει η κυβέρνηση της ΝΔ δεν αφορούν το 90% από αυτές».

Αυτό τόνισε ο ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Παπαχριστόπουλος κατά τη συζήτηση του νέου προϋπολογισμού στη Βουλή, κάνοντας λόγο για δύο κόσμους και δύο πολιτικές που συγκρούονται ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό που παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ήταν ο ορισμός της χρεοκοπημένης λεηλατημένης χώρας. Παρ’ όλα αυτά, κατάφερε να στηρίξει το κοινωνικό κράτος και να κρατήσει όρθια τη χώρα βγάζοντας την από τα μνημόνια», είπε και συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση της ΝΔ μείωσε τη φορολογία των επιχειρήσεων στο 24% από το 28%. Καλά έκανε, όμως το 90% των επιχειρήσεων που είναι μικρομεσαίες δεν τους αφορά. Και ενώ έκανε 11 φορολογικές ελαφρύνσεις για τις μεγάλες επιχειρήσεις έρχεται και δίνει ψίχουλα στο κόσμο που πραγματικά έχει ανάγκη και περίμενε μια οικονομική ενίσχυση από το μέρισμα. Μειώνει τους δικαιούχους του μερίσματος κατά το ¼ και μειώνει και κατά ¼ το ποσό που θα πάρουν».

Τέλος μίλησε για διαστρέβλωση της πραγματικότητας, καθώς, όπως είπε, μειώνονται κατά 192 εκατ. τα μέτρα για το κοινωνικό κράτος.

«Κάθε μέρα που περνά θα εκτίθεστε γιατί δουλεύετε για τους λίγους όπως κάνατε πάντα. Η λέξη κόσμος, κοσμάκης δεν σας λέει τίποτα», κατέληξε ο κ. Παπαχριστόπουλος.