Μεταναστευτικό: Έτσι θα γίνει η κατανομή από τα νησιά στην ενδοχώρα

Πέτσας: Στο 1% του πληθυσμού ανά περιφέρεια ο αριθμός των προσώπων που μετακινούνται


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14:36
05/11/2019
Μεταναστευτικό: Έτσι θα γίνει η κατανομή από τα νησιά στην ενδοχώρα
80
loading

Ξεκάθαρη εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τη δίκαιη κατανομή των ανθρώπων που μεταφέρονται από τα νησιά σε όλη τη χώρα, κάνοντας λόγο για ζήτημα εθνικής σημασίας.

Πρώτον τίθενται συγκεκριμένα όρια στον αριθμό των προσώπων που θα μεταφερθούν σε κάθε περιοχή και σε καμία περίπτωση δεν θα είναι πάνω από 1% του πληθυσμού ανά περιφέρεια και δεύτερον ενισχύονται οι υποδομές και οι υπηρεσίες στις τοπικές κοινωνίες, ώστε να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες της έκτακτης φιλοξενίας, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Παράλληλα, όπως είπε, προωθείται η κατασκευή νέων κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων για όσους εισήλθαν παράνομα στη χώρα και δεν δικαιούνται άσυλο. «Να ξέρουν, δηλαδή, όσοι δεν δικαιούνται άσυλο ότι δεν μπορούν να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στη χώρα και δεν έχουν άλλη επιλογή παρά μόνο την επιστροφή τους», ανέφερε. Ο κ. Πέτσας σημείωσε πως «με σχέδιο, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, δεν πρόκειται να αφήσουμε τα νησιά και τους ακρίτες μας να σηκώσουν μόνοι τους όλο αυτό το βάρος» προσθέτοντας ότι «οι Έλληνες, όλοι μαζί, θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, με αλληλεγγύη στο εσωτερικό της χώρας και αποφασιστικότητα στη φύλαξη των συνόρων μας».

Ασκώντας κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση, για την οποία είπε πως άφησε πίσω της «χαοτικές καταστάσεις και αναρχία», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως σύμφωνα με στοιχεία του 2019 υπήρχαν 68.000 εκκρεμείς αιτήσεις στην υπηρεσία ασύλου και δυόμισι χρόνια για να προσδιοριστεί η δικάσιμος για μία αίτηση. «Είχαμε 14.000 προσφυγές στην αρχή προσφυγών και περισσότερα από δύο χρόνια για τον προσδιορισμό τους. Αυτοί που δεν δικαιούνται ασύλου θα μεταφέρονται σε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα μέχρι την επιστροφή τους. Και δυστυχώς είχαμε μόλις 1.806 επιστροφές σε 4 χρόνια στην Τουρκία βάσει της κοινής δήλωσής της με την ΕΕ. Στο μεταξύ, παρά τις σπατάλες που ερευνά η OLAF, είχε αξιοποιηθεί μόλις το 22% των ευρωπαϊκών πόρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος», υπογράμμισε. Υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση άλλαξε πολιτική, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι ήδη αποτελεί νόμο του κράτους ένα δομημένο σύστημα διεθνούς προστασίας, το οποίο αυστηροποιεί και επισπεύδει τις διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου.

Για το πρόγραμμα αποσυμφόρησης των νησιών σημείωσε πως τις τελευταίες ημέρες υλοποιήθηκε ακόμη ένα σημαντικό κύμα μεταφοράς 1.100 προσφύγων από τα νησιά μας στην ενδοχώρα, ενώ από τον Ιούλιο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου ολοκληρώθηκαν μεταφορές της τάξης των 6.500 ατόμων, καθώς «άμεση προτεραιότητά μας είναι η αποσυμφόρηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου». Όπως είπε, στόχος είναι να μεταφερθούν άλλα 4.000 άτομα με προσφυγικό προφίλ μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

Το τραπεζικό σύστημα

Σε ό,τι αφορά το τραπεζικό σύστημα, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι έχει αρχίσει να ξαναβρίσκει τον βηματισμό του μετά την τεράστια ζημιά που υπέστη, όπως είπε χαρακτηριστικά, εξαιτίας της πολιτικής που ακολούθησε η προηγούμενη κυβέρνηση το καλοκαίρι του 2015 με το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή των capital controls. Κάνοντας λόγο για γενναίες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, όπως είναι το Σχέδιο ΗΡΑΚΛΗΣ για την απαλλαγή από τον ισολογισμό των τραπεζών, κόκκινων δανείων ύψους τριάντα δισ. ευρώ, όσο και το κλίμα εμπιστοσύνης που διαμορφώνεται στις αγορές για την εθνική οικονομία, με χαμηλότερα επιτόκια, γεγονός που δίνει στις τράπεζες την απαραίτητη πρόσβαση σε φθηνά κεφάλαια, ο κ. Πέτσας μίλησε και για το σχέδιο της κυβέρνησης για επιθετική προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, που, πέραν των άλλων, θα μειώσει το διοικητικό κόστος των τραπεζών.

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, ο οποίος ζήτησε από τις τράπεζες να αναθεωρήσουν τις αυξήσεις στις τραπεζικές χρεώσεις που είχαν δρομολογηθεί, ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για ένα πρώτο θετικό βήμα από την πλευρά των τραπεζών, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση περιμένει να υπάρξει και συνέχεια, με περισσότερο τολμηρές ενέργειες.

Σχετικά με τις διατάξεις που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών, χθες στη Βουλή, με τις οποίες διευρύνει την προστασία της κύριας κατοικίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως:

 • Επιτρέπεται, πλέον, να υποβάλουν αίτηση και όσοι διαμένουν σε μισθωμένο ή παραχωρημένο ακίνητο, εκτός της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία βρίσκεται η κύρια κατοικία τους. Αφορά κυρίως σε όσους διαμένουν σε άλλη πόλη λόγω της εργασίας τους, όπως στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, γιατροί και εκπαιδευτικοί.
 • Δίνεται η δυνατότητα προστασίας ολόκληρης της κατοικίας, με αίτηση μόνο του ενός συνιδιοκτήτη. Διευκολύνονται έτσι, για παράδειγμα, συγγενείς και διαζευγμένα ζευγάρια.
 • Ρυθμίζεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για οφειλέτες που βρίσκονται αποδεδειγμένα σε διάσταση, έτσι ώστε να μη χρειάζεται πλέον η συνυπογραφή της αίτησης και από τους δύο.
 • Δικαιούνται της κρατικής επιδότησης όλοι οι συνιδιοκτήτες που αιτούνται της προστασίας της κύριας κατοικίας.
 • Παρέχεται η δυνατότητα να συμμετέχει εγγυητής μικρότερης ηλικίας σε περιπτώσεις ηλικιωμένων οφειλετών, οι οποίοι δεν μπορούσαν να ωφεληθούν από τη ρύθμιση των δόσεων σε βάθος 25ετίας.

Σε ό,τι αφορά το νομοθετικό έργο, ο κ. Πέτσας μίλησε για το νομοσχέδιο που αφορά στην τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Όπως είπε, «οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο αυτό έρχονται να διορθώσουν τις στρεβλώσεις που δημιούργησε σειρά από αμφιλεγόμενες διατάξεις που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση». Για τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας πρόσθεσε ότι προβλέπεται επαναφορά του Μονομελούς Εφετείου, με στόχο την επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης. Παράλληλα, συστήνεται θέση αναπληρωτή εισαγγελέα κατά της διαφθοράς. Αφαιρείται από τον εκάστοτε υπουργό Δικαιοσύνης η δυνατότητα να αναστείλει διώξεις για δωροδοκία ή δωροληψία. Διευκρίνισε, πάντως, πως η παρουσία δικαστικού λειτουργού για τις κατ' οίκον έρευνες αφορά μόνο τις έρευνες σε κατοικία.

Οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

Για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, υπογράμμισε πως αφορούν κυρίως σε θέματα τρομοκρατίας, αποφυλακίσεις πολυισοβιτών, αυστηρότερη αντιμετώπιση της κατασκευής και της χρήσης εκρηκτικών υλών, αλλά και των εισβολών σε δημόσια κτίρια, των επιθέσεων σε εφοριακούς, της δωροδοκίας δημοσίων υπαλλήλων, της οδήγησης υπό επήρεια αλκοόλ. Τέλος, ανακοίνωσε, ότι αύριο οριστικοποιείται το φορολογικό νομοσχέδιο για τη μείωση των φόρων, την παροχή φορολογικών κινήτρων για επενδύσεις, καθώς και για τη μείωση της γραφειοκρατίας. Ακολούθως, το νομοσχέδιο θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Μιλώντας για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην, Κίνα ο κ. Πέτσας σημείωσε πως στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, στον προεδρικό ξενώνα της Σαγκάης, επαναβεβαιώθηκαν οι δεσμοί φιλίας που συνδέουν τις δύο χώρες και έγινε ιδιαίτερη αναφορά στους τομείς διμερούς συνεργασίας, με έμφαση στην ενέργεια, τις μεταφορές, τις τηλεπικοινωνίες, τον τουρισμό, τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και τα logistics. Όπως είπε, ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε ιδιαίτερα στη ναυπήγηση πλοίων από Έλληνες στην Κίνα και τόνισε ότι είναι σημαντικό να δούμε ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν μεγάλη τεχνογνωσία σε τροφοδοσία πλοίων και μπορούν να συνεργαστούν με κινεζικά ναυπηγεία.

Από την πλευρά του, σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, ο Πρόεδρος της Κίνας πρότεινε τη καθιέρωση Πολιτιστικού Έτους Ελλάδας-Κίνας, το οποίο θα συνδέεται και με τον τουρισμό. Οι δύο ηγέτες ανανέωσαν το ραντεβού τους στην Αθήνα, κατά την επίσημη επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου στην Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου, ενώ ο Κινέζος Πρόεδρος κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να επισκεφθεί επίσημα το Πεκίνο.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κίνα, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε συναντήσεις με τον γγ της Επιτροπής της Σαγκάης, με τον πρόεδρο του Κινεζικού Συμβουλίου Προώθησης του Διεθνούς Εμπορίου, με τον πρόεδρο της COSCO, καθώς και με τον πρόεδρο της Τράπεζας της Κίνας, η οποία ανοίγει εντός του Νοεμβρίου το πρώτο υποκατάστημά της στην Αθήνα, προκειμένου να χρηματοδοτήσει επενδύσεις ιδιαίτερα στον τομέα της πράσινης οικονομίας και της ενέργειας.

«Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε μία περίοδο όπου οι αγορές έχουν ανταποκριθεί θετικά στο μήνυμά μας, έχουμε "ξεκλειδώσει" μεγάλες επενδύσεις, όπως το Ελληνικό, νομοθετούνται σημαντικές περικοπές φόρων, απλοποιούνται οι διαδικασίες αδειοδότησης, οι τιμές στην αγορά ακινήτων ανακάμπτουν και ο τουρισμός κινείται σε υψηλά επίπεδα. Ο πρωθυπουργός εξήρε το γεγονός ότι η Κίνα στάθηκε δίπλα στην Ελλάδα την κρίσιμη τελευταία δεκαετία και τόλμησε να επενδύσει σε δύσκολες στιγμές για τη χώρα μας», τόνισε ο κ. Πέτσας, επισημαίνοντας το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός στάθηκε στην επένδυση των 600 εκατομμυρίων της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, που μπορεί να φτάσει και το 1 δισ. ευρώ με στόχο να γίνει το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης.

Το πρόγραμμα του Κ. Μητσοτάκη

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος επιστρέφει απόψε από τη Σαγκάη, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου θα μιλήσει σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσει και ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και θα παρουσιαστεί από την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου το πλάνο «Ελλάδα 2021», που ετοιμάζεται για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821. Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει σε άτυπη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Τέλος, το διάστημα 10 έως 12 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί επίσημη επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου, Σι Τζιπίνγκ, στην Ελλάδα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

80
σχόλια
 1. avatar Γιώργος Στεργίου

  ..Αν συνεχιστεί αυτός ο εποικισμός, σε λίγα χρόνια θα είμαστε ένας προς ένα!

 2. avatar Η Αλήθεια να λέγεται

  1% λέει!
  Οι κυβερνώντες πρέπει να μας θεωρούν εντελώς λοβοτομημένους.
  Την άλλη εβδομάδα με την επόμενη «αποσυμφόρηση» θα γίνει 2%, μετά 5% και σε λίγο καιρό θα έχει ισλαμοποιηθεί όλη η επικράτεια!
  Κρίμα για την Ελλάδα να χαθεί έτσι... Κρίμα....

 3. avatar John1

  Στείλτε τους λαθρό πίσω στην Τουρκία και στις χώρες τους με βάρκες

 4. avatar αυτό δεν έκανε

  και στην Κύπρο ο ΤΟΥΡΚΟΣ? Σου το ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ συνεχώς αλλά κάποιοι χορεύουν στο σκοπό των ΜΚΟΔΟΥΛΕΜΠΟΡΩΝ και ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΙΛΑΣ για να πάρουν εκδίκηση για την ΠΑΤΑΓΩΔΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ αφού και με ΒΙΑ και με ΔΟΛΟΠΛΟΚΙΕΣ τόσο πολύ προσπάθησαν....

 5. avatar . Sheep

  Ρε gkagkarin τελικα εισαι τελειως γκαγκα

 6. avatar Ζήτω η Ελλάδα ζήτω η θρησκεία ζήτω η Νέα Τουρκοκρατία

  Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει.
  Κάναμε ολόκληρο αγώνα σαν λαός, για να απαλλαγούμε από τις μπούργκες, τις μαντήλες, και τον μουεζίνη, και τώρα μας τους ξαναφέρνουν από την πίσω πόρτα με επιδότηση μάλιστα του κράτους!
  Δεδομένης δε, της δημογραφικής μας κατάρρευσης και του ανεξέλεγκτου πολλαπλασιασμού των μουσουλμάνων είναι βέβαιο ότι μακροπρόθεσμα θα γίνουμε ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ στην χώρα μας και στις γειτονιές μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται....

 7. avatar Sheep

  Αρε γατακια που ξερετε εσεις,εγω θα σας δωσω τη λυση,αναλογα τη φορολογικη σου δηλωση τοσους μεταναστες θα περνει και το καθε σπιτι του ελληνα εαν λιοιπον εισαι πλουσιος και δηλωνεις πολλα θα εχεις καμια 40ρια να ταιζεις στο σπιτι σου και το αντιθετο και σε ολους τους πολιτικους και τα κομματοσκυλα ανεξαρτητος κομματος θα περνουν στο σπιτι τους μονο αντρες ηλικιας απο 17 εως 50 και κατα προτιμηση χωρις χαρτια.Νομιζω αυτο ειναι και το ποιο σωστο,δικαιη κατανομη.

 8. avatar Dr.Sheldon Cooper

  Όσοι ψηφίσανε τον Μητσοτάκη πως νοίωθουν με τους μεταναστες τώρα;
  Εμείς τους λυπόμαστε πάντως γιατί οι καημένοι
  είναι πιά στο περιθώριο μετά την εξαπάτηση
  απο τον Μητσοτάκη τους ότι είχε σχέδιο
  αλλά εννοούσε το σχέδιο του Τσίπρα
  Την επόμενη φορά ας είναι πιό προσεκτικοί
  και πιό διαβασμένοι

  1. avatar Xountalas

   Δεν πρεπει να χολοσκας παντως ΕΣΥ, αφου ο Κουλης εφαρμοζει το σχεδιο του λατρεμενου σου Τσιπρα. Και με Τσιπρα και με Κουλη,τα \"προσοντουχα\" ταξικα σου αδερφια θα ειναι εδω για να σου χαριζουν στιγμες ατελειωτης ευχαριστησης!

  2. avatar @ Dr.Sheldon Cooper

   κοροιδα με περικεφαλαια,γιαυτο τα τρολλακια τους γραφουν αρλουμπες

 9. Ολα ειναι θεμα εντροπιας. Για τους μη σπουδαγμενους υπαρχει και το wikipedia. Ητοι? Θα φουσκωσει το μπαλονι και καποια στιγμη θα σκασει. Ολο και καποιος ακροδεξιος φασιστακος μαζι με αλλους ομοιους του θα παρουν τα οπλα και θα αρχιζουν να βαρανε στο ψαχνο των λαθρομεταναστων. Ετσι, θα ξυπνησουν και οι τζιχαντζιστες που υπαρχουν στην χωρα μας που αυτη την στιγμη κοιμουνται και θα αρχισουν τα αντιποινα σε Ελληνες και καπως ετσι αφου θα ημαστε μια ωραια ατμοσφαιρα ο Τουρκος θα μας την πεσει με αφορμη οτι υπερασπιζει τα ομοθρησκα αδερφια του. Ειναι θεμα χρονου και μια σπιθα αρκει. Και ποιος ειναι καλυτερος για να αναψει αυτη την σπιθα? Ενας αμερικανικος δαχτυλος. Αρα, η καλυτερη λυση ηταν να μην τους δεχομαστε απο την αρχη.

  1. avatar Ευπατριδης

   Και γιατί να μην γίνει αντίστροφα τα σενάριο,αριστεράκο; Έχουμε πολλά παραδείγματα...

 10. avatar κουλης

  δώσε πόνο κοίλη στους μακεδονομαχους και ελληναρες που σε ψήφισαν για να τιμωρήσουν τον τσιπρα

 11. avatar Ανθρωπογεωγραφία

  Ινδονησία, Πακιστάν, Νιγηρία και Μπαγκλαντές έχουν 1 δισεκατομμύριο κατοίκους με το 80% να θέλει να έρθει Ευρώπη. Κάντε το λογαριασμό. Και που ’σαι να ανοίξουν οι στρόφιγγες Ινδιών και Κίνας με άλλα 2,5 δις. Μόνο οι αφελείς και οι πωρωμένοι δεν τα βλέπουν.

 12. avatar Xountalas

  \"Μακριά από εμάς η ξενοφοβία και ο ρατσισμός!Είμαι περήφανος όταν πηγαίνω σε παρελάσεις και βλέπω την κοινωνία μας να μετατρέπεται σιγά σιγά σε πολυπολιτισμική\". Οποιο από τα ΜΠΛΕ ΓΙΔΙΑ νομίζει ότι αυτό το ξεστόμισε ο Τσιπρας , να παει και να μουτζωσει οποιον καθρεπτη βρει μπροστα του, αφου ενημερωσω ( τα γιδια) οτι η φραση αυτη ανηκει στον Κουλη.Ναι μωρέ, αυτόν που τον ψηφισαΤΕ για να φυγει ο Τσιπρας!

 13. avatar tboni2

  Ρε ανόητοι το πρόβλημα είναι που θα κατανεμηθουν οι εισβολείς του ερντογαν η πως θα τους σταματήσετε πριν περάσουν τα σύνορα; το παραμυθάκι για δήθεν ανθρωπιστες και δήθεν ρατσιστές το κατέρριψε ο ερντογαν. Είναι εισβολείς. Ούτε μετανάστες ούτε πρόσφυγες.Παράνομοι Εισβολεις με εντολή ερντογαν.

 14. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Οι βόμβες, οι πόλεμοι, οι στρατιωτικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η δια των όπλων επαναχάραξη των συνόρων, όπως υπαγορεύεται από τους δρόμους της ενέργειας.

  Αλλά τα «διαβατήρια» του ξενιτεμού έχουν κι άλλες σφραγίδες. Μιλάμε για εκείνα τα άλλα αίτια της προσφυγιάς (όπως η πολιτική προσφυγιά) που η πατρίδα μας και ο λαός μας τα έχουν γνωρίσει όσο λίγες χώρες στον κόσμο, από τις αρχές του περασμένου αιώνα μέχρι σήμερα.

  Σήμερα που η μεν ΝΔ θωπεύει την ακροδεξιά, τον φασισμό, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό, που επιδιώκει να βαφτίσει την προσφυγιά σε (λαθρο)μετανάστευση που τα θύματά της δεν δικαιούνται ανθρωπιστικής αντιμετώπισης και «τσακώνεται» με τον ΣΥΡΙΖΑ που και το δικό του «γλειφιτζούρι» ουμανισμού έχει για σήμα κατατεθέν την ίδια Μόρια, την ίδια συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και τον ίδιο «ανθρωπισμό» του ΝΑΤΟ, ας δούμε ορισμένα κομμάτια από το παζλ της κοινωνικής «Γκουέρνικα» που βασιλεύει στον κόσμο και παράγει αυτό το διαρκές καραβάνι της στέρησης, της φτώχειας, της απελπισίας.

  Ένα καραβάνι που οι Έλληνες πολύ πριν από τον ξενιτεμό λόγω Μνημονίων τον βίωσαν στα ανθρακωρυχεία του Βελγίου, στα εργοστάσια της Γερμανίας, στα λαντζέρικα της Αμερικής, στα πέρατα της Αυστραλίας.
  ….
  https://gkagkarin.blogspot.com/2019/11/blog-post_47.html

  1. avatar Xountalas

   Να υποθεσω \"συντροφε\" πως οταν η Μητερα-Πατριδα ΣΟΥ, η Σοβιετια ( κατα κοσμον ΕΣΣΔ), ΕΙΣΕΒΑΛΕ στο Αφγανισταν το 1980, προκαλωντας κι εκει κυματα προσφυγων, αυτοι οι προσφυγες , ΚΑΤ ΕΣΕ, θα επρεπε να πανε στην μαμα-Σοβιετια, αφου αυτη προκαλεσε την προσφυγια τους.Με το ιδιο σκεπτικο, αφου η Ελλαδα προκαλεσε τον εμφυλιο πολεμο στην ΣΥΡΙΑ, λογικο να ερθουν τα κυματα των προσφυγων εδω!!! ΑΚΟΥ ρε συντροφε, να πεις στα συντροφχια του Περισσου, να σας κανουν καμια αλλαγη στον κοκκινο σανο , τοσα χρονια λαλησατε.Στο ξανα-μανα λεω, αυτες τις κοκκινες π.π.αργιες, μονο στα 15χρονα. Εδω θα σας τσακιζουμε. Αληθεια, το \"αστικοτσιφλικαδικη ηττα\", το γκουγκλαρες?Και κατι τελευταιο:γιατι αφου εσεις οι πονοψυχοι του κοκκινου παραπετασματος ειστε υπερ των ανοιχτων συνορων, κανατε στην Ανατολικη Γερμανια ΤΕΙΧΟΣ 42 χλμ? Πώς? ΤΙ? ΔΕΝ το κανατε για τους προσφυγες? Εχεις δικιο. Απολυτο δικιο. Το κανατε για να ΜΗΝ γεμισουν ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ( πολιτικους) τα ΟΜΟΡΑ ΚΡΑΤΗ με την μαμα ΣΟΥ πατριδα, την ΣΟΒΙΕΤΙΑ.Στην ΣΟΒΙΕΤΙΑ, ΟΥΔΕΙΣ ΛΟΓΙΚΟΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΠΕΙ.

  2. avatar Antonis ΚΚΚ

   Οποίος τους λέει πρόσφυγες είναι ένα αστοιχειωτο δίποδο . Συνορεύει η Ελλάδα με την Συρια ; Είστε για κλάματα ... διάβασε δίκαιο μπας και καταλάβεις την διαφορά του έλληνα λαντζέρη στην Αμερική με τους λαθρομετανάστες από την κάθε μπανανία που έρχονται στην Ελλάδα . Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο ; Η χαζός η βαλτός είσαι .

   1. avatar Ευπατριδης

    Gka gka ειναι...

   2. avatar Xountalas

    Απλα άπατρις κομμουνιστης.Προδότης λόγω ιδεολογίας. Του το έχω πει οτι θα πεθάνει πιστεύοντας οτι υπηρετεί ένα ιδεωδες, τρομαρα του.

 15. avatar .;.

  Χαλαρώστε οι δεξιοί και πάρτε μια κλίση μπροστά για να γίνει πιο εύκολη η εφαρμογή του μεταναστευτικού που είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα τώρα που η ΝΔ έγινε κυβέρνηση!!!!

  1. avatar κάτσε εσύ να

   να σκέπτεσαι ποιός εξυπηρετεί καλύτερα τους εισβολείς.ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΟΥΝ κι\'αυτοί.Δηλαδή αν ήταν στην κυβέρνηση ο ΑΡΧΙΨΕΥΤΑΡΑΣ ΤΣΙΠΡΟΚΙΟ τί θα έκανε? Οτι έκανε με το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ,ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ......έγλυψε εκεί που έφτυνε προεκλογικά. Γι\'αυτό σας λέω κοπαδούς....

 16. avatar giannis 14

  Το plan Α της ΝΔ ηταν να παραδεχτει οτι ο Συριζα ειχε δικιο και οτι ειναι Γεωπολιτικο το προβλημα.....

  Το plan B ειναι οι 13 νεες δομες φιλοξενιας σε ξενοδοχεια ή διαμερισματα που θα νοικιαστουν στις 13 περιφερειες της Ελλαδας.....
  δηλαδη οτι ΕΚΑΝΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ.....Ποσο ψευτες και κωλοτουμπες ειστε πια εκει στην ΝΔ????? ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ ΣΑΣ!!!!

  1. avatar προς τον giannis

   Α ρε γιαννη τι επαθα παλι .Εκοψα το αριστερο μου χερι οταν ψηφισα τον Τσιπροπινοκιο ΑΡΧΙΨΕΥΤΑΡΑ Αλεξη το 2015 .Και τωρα θα κοψω και το δεξιο μου χερι που ψηφισα το 2018 τον Μητσοτακη .Πιστευοντας Ολα αυτα τα ψεματα που αραδιασε πριν τις εκλογες για ματαναστευτικ.Επενδησεις και Ασφαλεια στο σπιτι μου .Αλλος ΑΡΧΙΨΕΥΤΑΡΑΣ .Που εισαι Παπαδοπουλε !

 17. avatar Admiral75

  1% ειναι οι ελληνες οπου πηγαν οι λαθρο.δειτε το κεντρο της αθηνας τα χαλια του και τα φτωχα προαστια.

 18. avatar Καλως τον

  Καλως τον και ας αργησες.*Οι Έλληνες, όλοι μαζί, θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, με αλληλεγγύη στο εσωτερικό της χώρας*.Τα παραπνω λογια ανηκουν στον κο Πετσα.4 χρονια λυσσομανανε κατα του Τσιπρα για το μεταναστευτικο και τωρα μας καλουν να δειξουμε αλληλεγγυη και να τους δεχθουμε στον τοπο μας.Δεν ειχαν κανενα σχεδιο ,ελεγαν ψεματα οτι σε μια εβδομαδα θα αντιμετωπισουν το προσφυγικο και τωρα καλουν τον ελληνικο λαο να επωμισθει το προβλημα.Τα ιδια παραμυθια και με το σκοπιανοΠαραμυθαδες της συμφορας.

 19. avatar Σοβαροτης ..μηδεν κε πετσα.

  ..με τον ρυθμο που πολλαπλασιαζονται σε δεκα χρονια θα ειναι το 60%. Δεν σας νοιαζει;; χωρια που θα φερουν κ ολους τους συγγενεις τους...

 20. avatar ΠΑΛΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ

  ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΣΥΝΟΡΩΝ.... ΣΤΟ 1% !!! ΤΙ ΠΛΑΦΟΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΦΥΛΑΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ?? ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ !!! ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΧΙ !!! ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ !! ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΗ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ !!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει