«Μετά την… είδηση, που κατασκεύασε η «μονταζιέρα» της Νέας Δημοκρατίας και τις απαντήσεις που ήδη δώσαμε, δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος επαναφέρει το θέμα, σαν να μην κατανοεί την ανύπαρκτη βασιμότητά του», αναφέρει σε ανακοίνωση-απάντησή του ο Θοδωρής Δρίτσας, υπεύθυνος του τομέα Άμυνας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου σχετικά με τις «θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ που θυμίζουν νέο Σοβιέτ από τα παλιά».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάψει να είναι πρωτοπόρος τόσο στην παραγωγή υπεύθυνης και ριζοσπαστικής πολιτικής, όσο και στην υποδειγματική τήρηση των αρχών της πλουραλιστικής και πολυφωνικής δημοκρατίας», επισημαίνει ο κ. Δρίτσας.

Αναφέρει δε, μεταξύ άλλων: «Όποιος θέλει να ασχολείται με την ασημαντότητα, ας συνεχίσει να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια. Να μην επικαλείται όμως μια δήθεν σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Μετά την … είδηση, που κατασκεύασε η «μονταζιέρα» της Νέας Δημοκρατίας και τις απαντήσεις που ήδη δώσαμε, δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος επαναφέρει το θέμα, σαν να μην κατανοεί την ανύπαρκτη βασιμότητά του. Επειδή διάφορα κέντρα με επικοινωνιακές σκοπιμότητες επιμένουν να παραπλανούν τους πολίτες και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ψαρεύοντας σε θολά νερά έχουμε να τους θυμίσουμε δυο πράγματα.

1. Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την άμυνα ανακοινώθηκαν με πλήρη τρόπο για πρώτη φορά στην «Αθηναΐδα» και έχουν κυκλοφορήσει ευρύτατα έκτοτε. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε κάθε ευκαιρία έχει δημοσίως αναφερθεί σε αυτές. Ταυτόχρονα, το συνέδριό μας με τις αποφάσεις του επικαιροποίησε τις θέσεις αυτές και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται μπορεί να τις αναζητήσει στις επίσημες και τελικές αποφάσεις του συνεδρίου, όπου ψηφίστηκαν σχεδόν ομόφωνα.

2. Το Τμήμα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ με επιστημονική και υπηρεσιακή στελέχωση υψηλού επιπέδου έχει ήδη επεξεργαστεί ένα πολυσέλιδο προγραμματικό κείμενο για Ένοπλες Δυνάμεις Νέου Τύπου το οποίο βρίσκεται στην τελική έγκριση από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε μετά το τέλος του καλοκαιριού να παρουσιαστεί επίσημα σε ανοιχτή συγκέντρωση και να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάψει να είναι πρωτοπόρος τόσο στην παραγωγή υπεύθυνης και ριζοσπαστικής πολιτικής, όσο και στην υποδειγματική τήρηση των αρχών της πλουραλιστικής και πολυφωνικής δημοκρατίας. Η Ελλάδα χρειάζεται ανατροπή και αναγέννηση σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής και ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατεί σε αυτό. Όποιος θέλει να ασχολείται με την ασημαντότητα, ας συνεχίσει να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια. Να μην επικαλείται όμως μια δήθεν σοβαρότητα και υπευθυνότητα».