«Η στάση που θα κρατήσουμε θα εστιαστεί στο να αποκαλύψουμε τη συστηματική προσπάθεια που γίνεται επί μήνες, με χίλιους δυο τρόπους, για συγκάλυψη και για να μην προχωρήσουν οι έρευνες στα μεγάλα σκάνδαλα. Εν προκειμένω και στο σκάνδαλο της Novartis». Αυτό δήλωσε στον ρ/σ ΚΑΝΑΛΙ 1 του Πειραιά ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, σχετικά με τη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Δ. Παπαγγελόπουλο.

«Δυστυχώς αυτή η προσπάθεια συγκάλυψης είχε ως συνέπεια έναν διχασμό ακόμα και στο Σώμα των δικαστών και εισαγγελέων, που είναι πρωτοφανές για την ιστορία του δικαστικού Σώματος. Είναι καλό, λοιπόν, να μιλήσουμε επί της ουσίας, πάντοτε με το τεκμήριο της αθωότητας, που είναι κεντρικό στο δικαιικό ελληνικό σύστημα αλλά να μην παρασυρθούμε σε πολιτικές κραυγές περί σκευωρίας», πρόσθεσε.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ο κ. Βούτσης, είναι απολύτως αναγκαία προϋπόθεση να υπάρξει ανασυγκρότηση, διεύρυνση, «ένας πολύ πιο μαζικός ΣΥΡΙΖΑ, στην καρδιά της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης της Αριστεράς, έτσι ώστε οι σχεδιασμοί που κάνει η ΝΔ για να επαναφέρει το παλιό δικομματικό σύστημα, θέτοντας τον ΣΥΡΙΖΑ στο περιθώριο, να αποτραπεί». Σημείωσε πως αυτό είναι αναγκαία προϋπόθεση για να υπάρξει «ένα ρωμαλέο μαζικό κίνημα, άνθηση των εστιών πρωτοβουλίας μέσα στον κόσμο, κινητοποίηση του κόσμου».

Ο τέως πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι το μεγάλο στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο δήλωσε βέβαιος ότι θα το κερδίσει, είναι «το ταυτόχρονο στοιχείο της ριζοσπαστικοποίησης της ελληνικής κοινωνίας πάνω στα επίδικα που θέτει η νεοφιλελεύθερη και συντηρητική πολιτική της κυβέρνησης, με το στοιχείο της διαπαιδαγώγησης αυτού του μέρους της κοινωνίας, που σωστά εσείς το περιγράψατε σαν ταυτότητα του κόμματος».