Οι προϋποθέσεις του ΚΚΕ για δικαίωμα ψήφου των αποδήμων

Τα τρία σημεία που θέτει το κόμμα


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14:24
07/10/2019
Οι προϋποθέσεις του ΚΚΕ για δικαίωμα ψήφου των αποδήμων
5
loading

Στο πλαίσιο της εν εξελίξει συζήτησης σχετικά με την ψήφο των αποδήμων, το ΚΚΕ υπενθυμίζει τη σχετική τοποθέτηση του γγ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, στη διάρκεια της ομιλίας του στη ΔΕΘ στις 12 Σεπτεμβρίου 2019.

Συγκεκριμένα ο Δ. Κουτσούμπας είχε αναφέρει: «Ασφαλώς και πρέπει να διευκολυνθούν οι Έλληνες που εργάζονται ή σπουδάζουν σήμερα στο εξωτερικό, ώστε να μπορούν να ψηφίζουν, και αυτό δεν είναι δύσκολο να γίνει με ορισμένες σχετικές προβλέψεις. Για να μην υπάρξει αλλοίωση του εκλογικού σώματος, με βάση το αναχρονιστικό δίκαιο του "αίματος" για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, που ισχύει σήμερα, το ΚΚΕ θα προτείνει μια σειρά κριτήρια - περιορισμούς που πρέπει να ισχύουν συνδυασμένα, ώστε το δικαίωμα της ψήφου να δίνεται μόνο σε εκείνους που σωρευτικά:

Πρώτον, υπόκεινται στο σύνολο των υποχρεώσεων, κυρίως οικονομικών, των πολιτών του Ελληνικού Κράτους και άρα πρέπει να απολαμβάνουν τα αντίστοιχα δικαιώματα, όπως αυτό της ψήφου, προκειμένου να μπορούν να τοποθετούνται για τα πολιτικά πεπραγμένα στην Ελλάδα, αφού θα υφίστανται τις συνέπειές τους. Άλλωστε, στον πυρήνα του δικαιώματος της ψήφου βρίσκεται η συσχέτιση του δικαιώματος του εκλέγειν στις βουλευτικές εκλογές και του να θίγεται κανείς άμεσα απ' τις πράξεις των εκλεγμένων πολιτικών οργάνων της χώρας. Δηλαδή, όσοι και όσες διατηρούν οικονομικούς και οικογενειακούς δεσμούς με την Ελλάδα, οπότε και τους αφορά άμεσα η καθημερινότητα στην Ελλάδα.

Δεύτερον, απουσιάζουν από την Ελλάδα, συγκεκριμένο, εύλογο, χρονικό διάστημα, π.χ. μέχρι 30 χρόνια. Έτσι μπορούν να καλυφθούν αυτοί που μετανάστευσαν από τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης.

Τρίτον, αυτοπρόσωπη ψήφος σε πρεσβείες, προξενεία, με κατηγορηματικό αποκλεισμό της επιστολικής ψήφου, που διευκολύνει τη νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Θορπ.

  Η Ελληνική χριστιανική συνείδηση το μέγιστων δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι τα υπόλοιπα εκ του πονηρού και συναλλαγή !

 2. avatar ψήφο των αποδήμων

  Τα κόμματα βλέπουν το πολιτικό αδιέξοδο, ότι ο κόσμος τους φτύνει και ψάχνουν για ψηφαλάκια ώστε να δικαιολογήσουν τη δήθεν δημοκρατία τους. Με 51% αποχή, λαϊκά δικαστήρια.

 3. avatar Γ.Στας

  Πόσο καθηστερημενοι είστε οι σφυροδρεπανες...
  Μέχρι και οι Τούρκοι στην Ευρώπη ψηφίζουν ...
  350.000 Έλληνες έχουν δικαίωμα ψήφου ..
  Δεν είστε καλλιτερος Έλληνες εσείς που μένετε στην Χώρα μας και ορισμένοι που μας κυβερνάτε.
  Ζω στην Ευρώπη γιατί οι καταστάσεις μ έδιωξαν..
  Μη με κάνετε τώρα πολίτη Β κατηγορίας ..
  Υπηρέτησα και 27 μήνες στον Ελληνικό στρατό..
  Λάθος μεγάλο κύριε Κουτσούμπα ..
  Μη μας διώχνεις ακόμα πιο πολύ απ τη μητέρα μας Ελλάδα.

 4. avatar SER 30

  Δηλαδή, όσοι και όσες διατηρούν οικονομικούς και οικογενειακούς δεσμούς με την Ελλάδα, οπότε και τους αφορά άμεσα η καθημερινότητα στην Ελλάδα. ΔΗΛΑΔΗ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΠΙΤΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ (ΑΠΟΘΑΝΟΝΤΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΟΧΙ ΑΔΕΛΦΙΑ ) ΕΙΣΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕ ΣΤΑ ΞΕΝΑ .Δεύτερον, απουσιάζουν από την Ελλάδα, συγκεκριμένο, εύλογο, χρονικό διάστημα, π.χ. μέχρι 30 χρόνια. Έτσι μπορούν να καλυφθούν αυτοί που μετανάστευσαν από τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης.ΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ( 3 0 ) ΟΥΤΕ ΕΥΛΟΓΑ ΟΥΤΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΝΙΑ ( 9 ) ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΞΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ( ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ) ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΣΟΜΑΤΩΣΗ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΥΡΝΑΣ . ΤΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙ ΑΠΟ ΠΡΩΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ Η ΟΜΟΝΟΙΑ : ΕΜΕΙΣ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΜΜΕΝΟ .Τρίτον, αυτοπρόσωπη ψήφος σε πρεσβείες, προξενεία, με κατηγορηματικό αποκλεισμό της επιστολικής ψήφου, που διευκολύνει τη νόθευση . ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΩΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ? ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ '' ΕΠΙΣΤΟΛΗ '' ΚΑΙ ΜΕ '' ΜΕΙΛ '' ΚΑΙ ΜΕ ''ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ'' ΚΑΙ ''ΜΕ ΜΥΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ'' ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΣ ΠΟΥ ΟΟΟΟΛΑ ΜΑ ΟΟΟΟΟΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ''ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΥ'' ΦΟΡΟΙ ΕΝΦΙΑ ΕΦΚΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΙΣΘΟΙ ΣΥΝΤΑΞΗ.ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΜΗ ΦΟΒΟΥ.

 5. avatar giorgos 1

  Να ζεις μόνιμα Αυστραλία η Καναδά και να ψηφίζεις ΚΚΕ !!! τρελό

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει