Δριμεία επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για το θέμα της ΕΡΤ εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, απευθυνόμενος στον Γιάννη Στουρνάρα.

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε ότι η ΕΡΤ δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό, ενώ παράλληλα μίλησε για «θράσος» της κυβέρνησης.

«Στο σπίτι του κρεμασμένου μιλάνε για σκοινί; Πώς διορίστηκε ο κ. Κεδίκογλου στην ΕΡΤ; Τι απάντηση έχει να δώσει για τους 18; Μιλάτε όταν εσείς φτιάξατε τις ειδικές θέσεις για δημοσιογράφους της αρεσκείας σας όταν πολλοί από αυτούς δεν πατούσαν στο Ραδιομέγαρο;» αναρωτήθηκε.

«Πάει πολύ το θράσος σας. Ο κόσμος καταλαβαίνει, δεν είναι χαζός. Θέλετε να μετατρέψετε την ΕΡΤ όχι απλώς σε ΥΕΝΕΔ αλλά σε φερέφωνο που θα παρουσιάζει την κυβερνητική γραμμή χωρίς δημοκρατία. Έχοντας καταλάβει όλες τις συχνότητες, θα ελέγχετε την ενημέρωση των πολιτών», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Γιατί δεν πιάνετε έναν-έναν τους ιδιοκτήτες των καναλιών που δεν έχουν άδεια; Το υπουργείο Οικονομικών είναι πια γραφείο ευρέσεως εργασίας; Πού είναι η αξιοκρατία; Πού είναι ο ΑΣΕΠ;», σημείωσε επιτιθέμενος προς τον υπουργό Οικονομικών.

«Θελήσατε να πετάξετε ένα πυροτέχνημα, μόνο που αυτό έσκασε στα χέρια σας. Τα ψέματα τελειώνουν. Είστε υποχρεωμένοι να φέρετε τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει στη Βουλή. Θα τα φέρετε στη Βουλή και εκείνη θα αποφασίσει. Εμείς θα προβούμε σε κάθε ενέργεια για να λογοδοτήσετε», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Δείτε όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ