«Η κυβέρνηση κρύβει την αλήθεια για την παταγώδη αποτυχία του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2013- 2016», ανακοίνωσε η Νέα ΜΕΡΑ με αφορμή τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών για την γενική κυβέρνηση.

Ο αρμόδιος τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος καθηγητής Γιώργος Βάμβουκας με δήλωσή του υποστήριξε ότι θα ληφθούν νέα μέτρα και πρόσθεσε πως η ανακοίνωση των στατιστικών στοιχείων της γενικής κυβέρνησης της περιόδου Ιανουαρίου-Απριλίου 2013 «αποκαλύπτουν την εντυπωσιακή επιδείνωση της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας κατά τη διάρκεια του 2013».

Σύμφωνα με τον κ. Βάμβουκα, την περίοδο Ιανουάριου-Απριλίου 2013 η γενική κυβέρνηση παρουσίασε πρωτογενές έλλειμμα – 462 εκατ. ευρώ έναντι, πρωτογενούς πλεονάσματος 915 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

«Το φλέγον ερώτημα που ανακύπτει είναι: Τα επιπρόσθετα μέτρα οικονομικής πολιτικής, που ήδη επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μαζί με την τρόικα, θα ενταχθούν στο υφιστάμενο Μνημόνιο ή θα αποτελέσουν τη μαγιά του τετάρτου Μνημονίου;», διερωτήθηκε ο κ. Βάμβουκας.