Μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδος και του «Οδηγητή» να διεξάγουν για μια ακόμη φορά το φεστιβάλ τους, που ξεκινάει σήμερα και θα κρατήσει μέχρι το Σάββατο, στο Πάρκο Αντώνη Τρίτση. Οι οργανωτές θέλουν κάθε χρόνο να αναδεικνύουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το πάρκο το οποίο δείχνει να έχει αφεθεί στη μοίρα του αφού είναι πολλά αυτά που πρέπει να βελτιωθούν αλλά χρονίζουν.

Θυμίζουμε ότι το 2016 η νεολαία του ΚΚΕ είχε οργανώσει ημέρα εργασιών και καθαρισμού του χώρου, πέρυσι είχε ειδοποιήσει εγκαίρως για την ύπαρξη πυρκαγιάς στο νότιο τμήμα του πάρκου που έκαψε ευτυχώς μονάχα χαμηλή βλάστηση και φέτος το καλοκαίρι οργάνωσε εθελοντικές βάρδιες πυροπροστασίας.

Να σημειωθεί ότι το σύνθημα του φετινού φεστιβάλ είναι μια φράση του Τούρκου ποιητή Ναζίμ Χικμέτ: «Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας, θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα, τον Σοσιαλισμό». Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου θα λειτουργήσει έκθεση με θέμα «Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε», με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς, καθώς και άλλες μικρότερες εκθέσεις, ενώ το Σάββατο θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος, και στη συνέχεια θα μιλήσει ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.