Η αξιολόγηση των επαφών του Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης, υπό τον πρωθυπουργό, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου με τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που συμμετείχαν στο ταξίδι.

Ο πρωθυπουργός συζήτησε με τους υπουργούς για την αποτίμηση του ταξιδιού και την χάραξη της στρατηγικής που θα ακολουθηθεί από εδώ και πέρα, με στόχο την υλοποίηση των συμφωνιών και την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων των δυο χωρών.

Με απόφαση του πρωθυπουργού δημιουργήθηκε η λεγόμενη ομάδα συντονισμού, η οποία θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους εμπλεκόμενους υπουργούς, έτσι ώστε να μην χαθεί χρόνος.

Την ομάδα αυτή αποτελούν ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης, ο διευθύνων σύμβουλος του Invest in Greece Στέφανος Ισάϊας και ο προϊστάμενος του γραφείου του πρωθυπουργού για τον ψηφιακό σχεδιασμό Δημήτρης Πτωχός.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί που συνόδευσαν τον Αντώνη Σαμαρά στο ταξίδι του στην Κίνα και έγινε μια συνολική ανασκόπηση των όσων δρομολογούνται για τις επόμενες ημέρες.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Η επίσκεψη στην Κίνα δεν ήταν μια επίσκεψη δημοσίων σχέσεων. Έγινε, λοιπόν, σήμερα μια σύσκεψη για την παρακολούθηση των όσων δρομολογήθηκαν».

Από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης, ανέφερε πως «ο πρωθυπουργός συγκάλεσε μια σύσκεψη συντονισμού μετά το πετυχημένο ταξίδι της Κίνας. Ο κάθε υπουργός αναλαμβάνει τις δικές του εκκρεμότητες να τις παρακολουθεί από εδώ και μπρος και όλους μας περιμένει πάρα πολλή δουλειά».