Τις πύλες της ανοίγει το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου η 84η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, με τιμώμενη χώρα φέτος την Ινδία.

Όπως δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε άρθρο του στο περιοδικό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «η φετινή 84η ΔΕΘ συμπίπτει με την έναρξη μιας συγκροτημένης προσπάθειας για την ανάταξη της χώρας, της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης. Ο πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο προτάσσουμε ως θεμελιώδη στόχο την οικονομική μεγέθυνση εντός πλαισίου πειθαρχημένων, υγιών και βιώσιμων δημόσιων οικονομικών» υπογραμμίζει ο κ. Σταϊκούρας.

Με κεντρικό σύνθημα «ανάπτυξη για όλους» και στόχο να παρουσιάσει σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα πώς αυτό μετουσιώνεται σε απτά αποτελέσματα ανεβαίνει την Παρασκευή στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός. Όπως έχει αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «εμείς έχουμε το πλεονέκτημα ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε κωλοτούμπα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρωθυπουργός θα αναλύσει το κυβερνητικό σχέδιο που ενέκριναν οι πολίτες στις 7 Ιουλίου και το οποίο περιλαμβάνει τη μείωση των φόρων για όλους, τη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας και την ασφάλεια σε κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας.