Η αποκάλυψη του Χρυσοχοΐδη για τη σύλληψη ύποπτων τζιχαντιστών στην Ελλάδα

Τα στοιχεία για την τριετία 2017 - 2019 σε έγγραφο που κατατέθηκε στη Βουλή


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:52
03/09/2019
Η αποκάλυψη του Χρυσοχοΐδη για τη σύλληψη ύποπτων τζιχαντιστών στην Ελλάδα
4
loading

Έχουν γίνει συνολικά 7 συλλήψεις ατόμων υπόπτων για τζιχαντιστική δράση την τελευταία τριετία στη χώρα μας, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου που είχε καταθέσει στις 8/8/2019 στη Βουλή με θέμα, «διέλευση μαχητών του ISIS από την ελληνική επικράτεια».

«Κατά το χρονικό διάστημα ετών 2017 - 2019 (έως 14-08-2019) έχουν συλληφθεί, είτε δυνάμει ευρωπαϊκών και διεθνών ενταλμάτων σύλληψης είτε επειδή προέκυψε προανακριτικά εμπλοκή τους στις ανωτέρω περιγραφόμενες δραστηριότητες, συνολικά επτά (7) αλλοδαποί», αναφέρεται σε έγγραφο που κατέθεσε στη Βουλή ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Όπως σημειώνει ο υπουργός, «οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση για τυχόν εντοπισμό ύποπτων εξτρεμιστικών δραστηριοτήτων, αναλύουν και αξιολογούν οποιαδήποτε πληροφορία περιέλθει σε γνώση του σχετική με τη δράση εξτρεμιστών-ισλαμιστών και διεξάγουν επισταμένους ελέγχους στα άτομα που διέρχονται από τις ζώνες ευθύνης τους» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Σημειώνεται δε, ότι κατά τους διενεργούμενους αστυνομικούς ελέγχους, πέραν του ελέγχου των ταξιδιωτικών εγγράφων και της αξιοποίησης τόσο των Εθνικών και Ευρωπαϊκών Βάσεων Δεδομένων, όσο και της Βάσης Δεδομένων της Interpol, λαμβάνονται υπόψη οι υφιστάμενοι επικαιροποιημένοι "Δείκτες Κινδύνου" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ελληνικής Αστυνομίας, σε σχέση με ύποπτα άτομα, με στόχο το διεξοδικότερο έλεγχο συγκεκριμένων προσώπων ή ομάδων ατόμων που τους πληρούν» αναφέρεται ακόμη στο έγγραφο.

«Επιπλέον, πραγματοποιούνται σχετικές εκπαιδεύσεις του αστυνομικού προσωπικού και ιδίως σε θέματα ριζοσπαστικοποίησης, που ενδεχομένως να οδηγήσουν στο βίαιο εξτρεμισμό και την τρομοκρατία, με απώτερο σκοπό την πρόληψη και τον έγκαιρο εντοπισμό ύποπτων ατόμων και δραστηριοτήτων», τονίζει ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Στην ερώτησή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Βελόπουλος ζητούσε να ενημερωθεί η Βουλή «τι είδους μέτρα έχουν ληφθεί ώστε να κλείσουν οι πύλες εισόδου από τα νησιά του Αιγαίου και τον Έβρο», και «πόσους μαχητές του ISIS έχουν εντοπιστεί εντός της ελληνικής επικράτειας και σε ποια μέτρα έχει προβεί το υπουργείο εναντίον τους».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar True

  τι παραμυθα παλι δινεις στους ψεκασμενους ψηφοφορους σας.......

 2. avatar ΝΧ.

  Οι συλλήψεις των πιο επικυνδινων για την Ελλάδα αριστεριστών πόσες είναι;

 3. avatar Takpir Allah ak bar

  Έιναι στην καρακοσμάρα τους οι υπηρεσίες ασφαλείας και το πολιτικό σύστημα.. θα έπρεπε να ντρέπονται 700 τουλάχιστον έπρεπε να είναι οι συλλήψεις. Δεν είναι μόνο ο ISIS, ή αλλιώς DAESH υπάρχουν δεκάδες άλλες με άλλα ονόματα που μπορεί να είναι ακόμα και χειρότερες όπως AL SAM , AL NUSRA , AL ISLAM AL AKTSA κπλ. Αλλά χάρη στις ΜΚΟ τους βαφτίζουν πρόσφυγες. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Συριακου κράτους μετά τι 2018 πάνω από 7000 πολεμιστές των Ισλαμικών οργανώσεων έχουν φύγει από την Συρία οι περισσότεροι από αυτοί πήγαν στην Τουρκία και μετά που εδώ που είναι η είσοδος στην Ευρώπη. Φανερή αναλογία ντροπή μας.

 4. avatar ακερσεκοντ

  Λάθος κάνετε αυτοί είναι οι επενδύτες του Σύριζα , αφήστε τους ήσυχους να κάνουν τις επενδύσεις τους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει