Για «αδιαλλαξία» και «αυταρχισμό» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας την επιστράτευση των εκπαιδευτικών, ενώ τόνισε πως η καταστολή έχει γίνει «βασική στρατηγική επιλογή» των κυβερνώντων.

«Φοβάμαι πάρα πολύ ότι, το σκεπτικό αυτής της επιστράτευσης δεν αφορά μόνο τη δεδομένη συγκυρία των εξετάσεων και των εκπαιδευτικών. Αφορά μια πολιτική απόφαση που συνιστά μια προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού να εμπεδωθεί ένα πολύ συγκεκριμένο κλίμα έκτακτων μέτρων στην κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Εστιάζοντας στις δηλώσεις του πρωθυπουργού πού μίλησε για συντεχνίες, ο κ. Σκουρλέτης, υποστήριξε ότι πρόκειται για απόπειρα «να καλύψει την καταστροφική πολιτική που έχει κλείσει δεκάδες επιχειρήσεις, που μας έχει κάνει πρωταθλητές στην ανεργία». Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε «να παγώσει τα μέτρα η κυβέρνηση, να τα αποσύρει αυτή τη στιγμή, να γίνουν οι εξετάσεις και να αρχίσει ο διάλογος».

Σε ό,τι αφορά την απόφαση του Eurogroup, ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για «απανωτές διαψεύσεις του κλίματος τεχνητής αισιοδοξίας που πάει να διαμορφώσει ο πρωθυπουργός». «Η έκθεση του ΔΝΤ διαπιστώνει ότι υπάρχουν μεγάλα προβλήματα, και ιδιαίτερα στους τομείς των μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών, όπως στα ζητήματα της φοροδιαφυγής. Ο κ. Στουρνάρας στη συνέντευξη που έδωσε την προηγούμενη βδομάδα προανήγγειλε νέα μέτρα», ανέφερε.

«Πάμε να πολεμήσουμε την αποτυχία ενός προγράμματος με την ίδια ακριβώς λογική. Με ύφεση πάμε να πολεμήσουμε την ύφεση. Αυτό είναι αδιανόητο, καταστροφικό, άδικο και αντικοινωνικό», σημείωσε.