Με τον διοικητή του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλο, συναντήθηκε ο γγ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας

«Η συνάντηση με τον διοικητή του ΙΚΑ εντάσσεται στην πρωτοβουλία του ΚΚΕ για συζήτηση πάνω στο μεγάλο θέμα της κοινωνικής ασφάλισης, αφού τη Δευτέρα πρόκειται να οργανώσουμε μια μεγάλη σύσκεψη με όλες τις συνταξιουχικές οργανώσεις της χώρας, τις τριτοβάθμιες ομοσπονδίες και με τα σωματεία των ασφαλιστικών ταμείων» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, μετά τη συνάντησή του με τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι θα υπάρξει συνάντηση και με τον πρόεδρο του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), έτσι ώστε το ΚΚΕ να επεξεργαστεί περαιτέρω τις θέσεις του, λαμβάνοντας υπόψη και τις νέες εξελίξεις λόγω της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης.

Εξέφρασε, παράλληλα, την ανησυχία του κόμματος για την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων.

«Σήμερα, η σύνταξη και η ασφάλιση δεν αφορά μόνο εκείνους που, όπως λαθεμένα, θα έλεγα, συνεχίζουμε να θεωρούμε, βρίσκονται στην ηλικία συνταξιοδότησης ή ετοιμάζονται να περάσουν στην σύνταξη, αφορά τον άνθρωπο, την εργατική λαϊκή οικογένεια» είπε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «και μόνο να υπολογίσουμε πως, σήμερα, πολλές εργατικές λαϊκές οικογένειες ζουν από τις πενιχρές συντάξεις του πατέρα ή της μάνας, του παππού ή της γιαγιάς και μόνο αυτό δείχνει πόσο σοβαρό και οξυμένο είναι το πρόβλημα».

«Ταυτόχρονα, ο άνθρωπος, από την στιγμή που γεννιέται, έχει την ανάγκη ασφαλιστικής κάλυψης, το ατύχημα μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή της ζωής του, η περίθαλψη, οι τομείς υγείας έχουν αποδυναμωθεί και από αυτή την άποψη θέλουμε να ανοίξουμε το θέμα σε όλη την ελληνική κοινωνία, στα σωματεία, στους συλλόγους, καθώς αφορά την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες και την ελληνική νεολαία» κατέληξε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.