«Το ΠΑΣΟΚ έχει εδώ και καιρό καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση νόμου για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής και ξενοφοβικής βίας στο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτικής πρωτοβουλίας του για την ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών και των πολιτικών δυνάμεων του συνταγματικού τόξου κατά των εκφραστών του ναζισμού» αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το γραφείο Τύπου του κόμματος.

«Η τελευταία αλυσίδα επεισοδίων με αποκορύφωση την επίθεση κατά του Δημάρχου Αθηναίων επισπεύδει διαδικασίες που έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί προ πολλού. Ζητούμε να εισαχθεί το ταχύτερο για συζήτηση η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ ή αντίστοιχο νομοσχέδιο με τις αναγκαίες ρυθμίσεις στο πλαίσιο της κοινής ευρωπαϊκής πρακτικής στα θέματα αυτά και με βάση τις συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εξίσου αναγκαίο είναι να συμπληρωθεί και κυρίως να εφαρμοστεί με συνέπεια και σταθερότητα ο κανονισμός της Βουλής ώστε να προστατεύεται το Κοινοβούλιο από αυτούς που εκμεταλλεύονται με προκλητικό τρόπο την ανεκτικότητα της Δημοκρατίας με στόχο τον ευτελισμό των δημοκρατικών θεσμών.

Το πιο κρίσιμο από όλα όμως είναι να γίνει ευρύτερα αντιληπτό ότι η οικονομική κρίση δεν νομιμοποιεί τη βία και την απόπειρα κατάλυσης της έννομης τάξης στο όνομα του θράσους των οπαδών του ναζισμού. Μπροστά σε τέτοια φαινόμενα η δημοκρατική αλληλεγγύη πρέπει να υπερισχύει κάθε πολιτικής διαφοράς» προσθέτει η ανακοίνωση.