«Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την πολιτική της, βάζει δυναμίτη στα θεμέλια της κοινωνικής ειρήνης. Σπρώχνει την κατάσταση στα άκρα. Επιδιώκει μετωπική σύγκρουση», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Πάνος Παναγιωτόπουλος, σχετικά με τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών Δ.Χ.

Επαναλαμβάνουμε την πρόταση που έκανε, πριν από λίγες μέρες, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ζήτησε από την κυβέρνηση να διορθώσει τους λανθασμένους χειρισμούς της.

«Να κάνει, έστω και τώρα, διάλογο. Να δώσει τη μεταβατική περίοδο στα πλαίσια της λογικής που χρειάζονται οι ιδιοκτήτες φορτηγών, για να προσαρμόσουν τη ζωή τους στο νέο καθεστώς και στις νέες συνθήκες».

« Τα άκρα δεν αποτελούν λύση, είπε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ενώ τόνισε ότι «η προσφυγή στη βία δεν αποτελεί λύση».

Σήμερα, σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία, μετά τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου της τροπολογίας της κυβέρνησης, επαναλαμβάνουμε την έκκληση μας, ως Νέα Δημοκρατία, προς όλες τις πλευρές:

«Καλούμε τους ιδιοκτήτες φορτηγών να μη δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα με τις κινητοποιήσεις τους στην καθημερινότητα εκατομμυρίων συμπολιτών μας. Και, πριν από όλα, καλούμε, για μια ακόμη φορά, την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Να πάψει ο Πρωθυπουργός, με τις επιλογές του, να σπρώχνει την κατάσταση στα άκρα, γιατί η βία και η μετωπική σύγκρουση πολλαπλασιάζει τα αδιέξοδα και δεν οδηγεί σε λύσεις».