Σε κλίμα πολιτικού πολιτισμού, όπως σημειώνει ρεπόρτερ, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο κιόσκι του Προεδρικού Μεγάρου με αφορμή την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, την περασμένη Τετάρτη 24.07.2019.

Είθισται, οι πολιτικοί αρχηγοί, μετά και το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας να προσέρχονται στο περίφημο κιόσκι του Προεδρικού Μεγάρου και να συζητούν μακριά από κάμερες και δημοσιογράφους.

Πρώτο θέμα συζήτησης, έτσι για να σπάσει ο πάγος – όπως αποκαλύπτει το Βήμα και ο Νίκος Χασαπόπουλος, ήταν η μόλυνση στην Κίνα και συγκεκριμένα ότι η ανάπτυξη της Κίνας έχει αρνητικές συνέπειες στον κλιματισμό.

Η πρώτη πολιτική παρατήρηση ήλθε από την κ. Φώφη Γεννηματά, η οποία διαπίστωσε, την ώρα που ο σεφ του Προεδρικού Στέφανος τους πρόσφερε κρύα ποτά, ότι οι περισσότεροι προσκεκλημένοι στο κιόσκι του Προεδρικού έχουν κάτι από… ΠΑΣΟΚ πάνω τους, όπως τους έλεγε.

Στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τα τρία νομοσχέδια που έρχονται προς ψήφιση στη Βουλή, λέγοντάς τους ότι έως τις 9 Αυγούστου θα έχουν ψηφιστεί και τα τρία και ότι αμέσως μετά η Βουλή θα κλείσει έως τις 20 Αυγούστου για τις εορτές του Δεκαπενταύγουστου.

Στο Κιόσκι ειπώθηκαν όλες οι πιθανότητες για τα χαρτοφυλάκια που μπορεί να πάρει η Ελλάδα στην Κομισιόν και ακολούθησε μία ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα στον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα για τους νέους επιτρόπους και τα χαρτοφυλάκια που θα μπορούσαν να αναλάβουν.

Πάντως, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο πολιτικός που συγκέντρωσε τα περισσότερα φλας των φωτογράφων, τις πιο πολλές σέλφι και τις περισσότερες χειραψίες.

Μπαίνοντας στο Προεδρικό ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αγκάλιασε και φίλησε σταυρωτά την Έλλη Στάη, η οποία του ζήτησε επαγγελματικό ραντεβού. Το ίδιο ζήτησε και ένας άλλος δημοσιογράφος. Ο κ. Τσίπρας ανταποκρίθηκε στο αίτημα τους λέγοντάς τους να έλθουν και οι δυο μαζί ή ξεχωριστά, με την κυρία Στάη να χαμογελά και να του λέει μόνη μου δεν έρχομαι είναι επικίνδυνο», ( ή κάπως έτσι), αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Από τους πρώην πρωθυπουργούς που κλήθηκαν εμφανίστηκε μόνον ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αναφέρθηκε στους νεκρούς στο Μάτι, σημειώνοντας ότι πέρυσι η γιορτή της Δημοκρατίας ματαιώθηκε για να τιμήσουμε με το πένθος μας τη μνήμη τους.