Δόμνα Μιχαηλίδου: Στόχος μας η χορήγηση επιδόματος 2.000 ευρώ για κάθε νέα γέννηση

Η υφυπουργός Εργασίας πραγματοποίησε ενημερωτική επίσκεψη στον ΟΠΕΚΑ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:37
18/07/2019
Δόμνα Μιχαηλίδου: Στόχος μας η χορήγηση επιδόματος 2.000 ευρώ για κάθε νέα γέννηση
18
loading

Η ανάπτυξη των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που θα βελτιώσουν το σύστημα απονομής των επιδομάτων, σύμφωνα με τις αρχές της διαφάνειας, της αποτελεσματικότητας και της δικαιοσύνης, το ζήτημα της εντατικοποίησης των ελέγχων, ώστε τα επιδόματα να χορηγούνται στους πραγματικούς δικαιούχους και η ανάγκη εξορθολογισμού των κριτηρίων χορήγησης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε τη Δευτέρα 15 Ιουλίου η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, με τη διοίκηση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα στελέχη του ΟΠΕΚΑ αναφέρθηκαν στη δομή, τη λειτουργία, το έργο και τις προτεραιότητες του οργανισμού, καθώς και σε θέματα που δυσχεραίνουν το έργο των υπαλλήλων του. Σε συνέχεια της ενημερωτικής συνάντησης, η υφυπουργός Εργασίας πραγματοποίησε τηνΤετάρτη 17 Ιουλίου, νέα επίσκεψη στα γραφεία του ΟΠΕΚΑ όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει ενδελεχώς με τους εργαζόμενους στον οργανισμό.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, η υφυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους εργαζόμενους, αλλά και στη διοίκηση για το έργο που επιτελούν, δεδομένου ότι οι ευθύνες είναι πολλές, καθώς ο οργανισμός κλήθηκε να ανταποκριθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα σε έναν ιδιαίτερα μεγάλο φόρτο εργασίας.

Προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής είναι η ενίσχυση των επιδομάτων που έχουν αποτύπωμα στις πλέον ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες και η διασφάλιση της πρόσβασης όλων των δικαιούχων στην πληροφόρηση. Θέλω να θυμίσω ότι στόχοι της κυβέρνησης είναι η χορήγηση επιδόματος, ύψους 2.000 ευρώ, για κάθε νέα γέννηση και η αύξηση του κονδυλίου για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στο 1 δισ. ευρώ από τα 760 εκατομμύρια ευρώ, που είναι σήμερα, δημιουργώντας ευκαιρίες επανένταξης στην επαγγελματική ζωή».

Από την πλευρά του, ο διοικητής του ΟΠΕΚΑ Στυλιανός Πλιακής, δήλωσε: «Καλωσορίσαμε την κ. υφυπουργό στον ΟΠΕΚΑ και της ευχηθήκαμε καλή επιτυχία στο έργο της. Την ενημερώσαμε αναλυτικά για το έργο του οργανισμού, επισημαίνοντας ότι αποτελεί βασικό βραχίονα υλοποίησης των προνοιακών πολιτικών του κράτους και, ταυτόχρονα, την ενιαία αρχή πληρωμών όλων των προνοιακών παροχών του, με διαφάνεια, ενιαίους κανόνες και ισότιμη πρόσβαση για όλους τους συμπολίτες μας.

Εξήραμε τη μεγάλη συνεισφορά των στελεχών και του προσωπικού, σημειώνοντας ταυτόχρονα τις σημαντικές ελλείψεις αναλογικά με τις ανάγκες και το φόρτο εργασίας, που, όμως, πρέπει το ταχύτερο να καλυφθούν.

Είναι πεποίθησή μας ότι, μέσα στις δεδομένες συνθήκες, καταφέραμε προσωπικό και διοίκηση να έχουμε τη μέγιστη απόδοση προς όφελος των πολιτών και ευχόμαστε η προσπάθεια αυτή να συνεχιστεί και με τη νέα διοίκηση, την οποία αναμένουμε, για να ενημερώσουμε διεξοδικά».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

18
σχόλια
 1. avatar Ανθή π

  Να εντάξετε στο πρόγραμμα και τα παιδια που γεννηθήκανε από την εκλογή σας το 2019 και μετέπειτα.
  Ειναι μεγάλη αδικία για αυτούς τους γονείς.
  Είμαι μητέρα άνεργη και επειδή δεν έχω 200 ένσημα τα τελευταία 2 χρόνια δεν δικαιούμαι κανένα επίδομα! Τα 2000 ευρω θα ήταν μεγάλη ανάσα για την στήριξη της οικογένειας μας. Ήδη από το Δεκέμβριο του 2018 ο πρωθυπουργός το είχε προαναγγείλει στο πρόγραμμα του. Βασιστήκαμε πάνω σε αυτό.
  Ευχαριστώ!

 2. avatar Anthi p

  Να εντάξετε στο πρόγραμμα και τα παιδια που γεννηθήκανε από την εκλογή σας το 2019 και μετέπειτα.
  Ειναι μεγάλη αδικία για αυτούς τους γονείς.
  Είμαι μητέρα άνεργη και επειδή δεν έχω 200 ένσημα τα τελευταία 2 χρόνια δεν δικαιούμαι κανένα επίδομα! Τα 2000 ευρω θα ήταν μεγάλη ανάσα για την στήριξη της οικογένειας μας. Ήδη από το Δεκέμβριο του 2018 ο πρωθυπουργός το είχε προαναγγείλει στο πρόγραμμα του. Βασιστήκαμε πάνω σε αυτό.
  Ευχαριστώ!

 3. avatar Takis T

  Το φασιστάκι της κυβέρνησης... Η ανθυπομπουμπούκα

 4. avatar tboni2

  εως τωρα μονο λογια ειστε και απο δειξατε τις κωλοτουμπες και τα ειπα ξειπα ειναι ευκολακι για σας.

 5. avatar Πως ;

  Πολυ αρπαγμενη τη βλεπουμε αυτη ρε παιδια πολυ πραμα πολυ !

 6. avatar ΑΝ ΣΑΣ ΔΙΕΦΕΡΕ Η ΕΛΛΑΔΑ

  ΘΑ ΒΡΙΣΚΑΤΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΦΟΥ ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
  ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΘΑ ΓΕΝΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ.
  \'\'ΚΑΤΑΚΛΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ \'\' ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΕΥΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟ !

  ΑΝΟΙΞΤΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ !!!!

 7. avatar = ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ !!!!!!!!!!!!!!

  ΣΤΙΣ 10 ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΟΙ 3 ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ.
  ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ.
  ΠΑΛΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

 8. avatar άρρωστεια

  Πάρτε σειρά κορίτσια, 2000 από τη γέννα αλλά 2000 από τη μείωση της φορολογίας και του ΕΝΦΙΑ βάλε και άλλα 2000 από τη μείωση του ΦΠΑ = 3 του καράμπελα. Πιο πιθανό είναι 2000 κιλά σανό στον καθένα που ψήφισε Κούλη. Α το μάθατε κορίτσια? η μείωση φόρου δεν θα γίνει τελικά (στον άξονα η μεσαία τάξη) δεν μας αφήνουν απο το εξωτερικό τελικά. Εντάξει μπορεί να το υποσχεθήκαμε, αλλά και εσείς μας πιστέψατε ζώα?

 9. avatar Μστ

  Γιατί να είναι στόχος σας..?? ο Κούλης το δεσμεύτηκε και είναι δεδομένο ότι θα γίνει άμεσα....μήπως πάτε να το αναιρέσετε και αυτό..??

 10. avatar Master of Papets

  Συμφωνω, το επιδομα ειναι ευκολη λυση και θα πρεπει να είναι συμφωνω με καποια κριτήρια. Θα πρεπει να στηριχτει η Ελληνικη οικογενεια και με άλλους τρόπους. Δωρεαν εξετάσεις - κουπονια για πάνες και λοιπα μωρουδιακά - μειωση φορολογιας για 2-3 χρονια σε αυτους που κάνουν το πρωτο και το δευτερο παιδι, ενα καλο επιδομα για τους Ελληνες στα Β και ΒΑ σύνορα και στα μικρα νησια. Τρόποι πολλοι...διαλεξτε και δειτε το πολυ σοβαρα...γινομαστε όλο και πιο λιγοι...

 11. avatar 124

  μπράβο.....................ε ρε γλέντια οι αλβανοί και οι γύφτοι.. τα ίδια [...] είστε και εσείς με τους άλλους

  1. avatar Ενόψει 2000ρου

   πιστεύετε ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ;

 12. avatar Τόσο κάνει το μαιευτήριο

  Μετά θα μου το ταΐζεις εσυ [...];

 13. avatar Θα πάνε όλα

  στα καταστήματα βρεφικών ειδών, με την ματαιοδοξία
  που μας διακρίνει ρηλαξ, τραπεζάκι φαγητού, πάρκο, κ.α, που στο χρόνο απάνω πετιούνται!

 14. avatar Trololololololo

  Μην το κάνετε καλύτερα ...
  Οι ρομα και οι Αλβανοί θα τα πάρουν ..

  1. avatar Sting

   Εχεις απόλυτο δίκιο ότι αυτοί τα παίρνουν. Ολοι αυτοί που δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ στην Εφορία. Πληρώνουμε εμείς τα κορόιδα και απολαμβάνουν αυτοί. Από πού κι ως πού? Γιατί να μη το κάνει μόνο για Ελληνες και αντί για 2.000 να δίνει 4.000 ή 6.000 ευρώ?
   Δεν είμαι ρατσιστής, ρε παιδιά, αλλά όλα έχουν και τα όριά τους!!!

 15. avatar Ελλην_ζ3υς

  Κόψτε όλα τα επιδόματα από τα λαμογια που δηλώνουν ότι θέλουν..

 16. avatar η βλακεια παει συννεφο

  Ε ρε πανηγυρια για τους γυfτους!!!
  Καλα χαθηκε ο κοσμος να βρειτε αλλους τροπους? π.χ. δωρεαν ιατρικες εξετασεις, μωρουδιακα ελληνικων εταιρειων.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει