Δόμνα Μιχαηλίδου: Δέσμευσή μας να μην μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού

Τι ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας στο περιθώριο συνάντησης


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22:45
17/07/2019
Δόμνα Μιχαηλίδου: Δέσμευσή μας να μην μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού
6
loading

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 17 Ιουλίου, συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων μεταξύ της υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου, του διευθύνοντος συμβούλου της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) Θεόδωρου Γκοτσόπουλου και του προέδρου Δημητρίου Καλογερόπουλου, παρουσία του υπουργού Γιάννη Βρούτση.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε το ζήτημα της εφαρμογής της δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» σχετικά με την πρόσβαση βρεφών, νηπίων, παιδιών και ατόμων με αναπηρία, σε παιδικούς σταθμούς, καθώς και στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ, ο προϋπολογισμός της οποίας για το έτος 2019-2020 ανέρχεται στα 270 εκατ. ευρώ. Η ΕΕΤΑΑ, που είναι ο αρμόδιος φορέας και έχει οριστεί ως δικαιούχος της δράσης, αξιολογεί την πληρότητα των φακέλων και εγκρίνει τις αιτήσεις με διαφάνεια και σεβασμό στα κριτήρια του προγράμματος. Ενόψει της ανακοίνωσης των οριστικών αποτελεσμάτων από την ΕΕΤΑΑ, βασικός στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι να μην μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού.

Μετά τη συνάντηση, η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Είχαμε μία εκτενή και παραγωγική συζήτηση και συνεργασία με τη διοίκηση της ΕΕΤΑΑ σχετικά με το θέμα της ενίσχυσης της απορρόφησης βρεφών, νηπίων, παιδιών και ατόμων με αναπηρία, σε κατάλληλες δομές. Η δράση αυτή που στοχεύει στην ενίσχυση της απασχόλησης των γυναικών από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών φροντίδας και φιλοξενίας του ευαίσθητου αυτού τμήματος της κοινωνίας μας, θα πρέπει να ενισχυθεί με όλες μας τις δυνάμεις.

Προς την κατεύθυνση αυτή, εξασφαλίζουμε για φέτος ότι όλες οι αιτήσεις βρεφών, νηπίων, παιδιών και ατόμων με αναπηρία, θα ικανοποιηθούν, διασφαλίζοντας τη δέσμευσή μας να μην μείνει κανένα παιδί που πληροί τα κριτήρια εκτός παιδικού σταθμού».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar κοπελαρα……μακρια απο συριζανελ

  θα σου κολλησουν την ψευτιλα.....κακη αρρωστεια αθεραπευτη

 2. avatar Διευκρίνιση

  Δε θα μείνει κανένα παιδί εκτός των ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ παιδικών σταθμών!

  1. avatar αν γεμισον οι δημοσιοι……θα πανε σε ιδιωτικους με επιδοτηση….με εισοδηματικα κριτηρια…..

   ο συριζα απετυχε...εσεις να δουμε.....

 3. avatar Ναιναιναι

  Ναι ναι ναι και οι άλλοι τα ίδια έλεγαν και έχουν μείνει τα παιδιά μας εκτός και η μόνη λύση τα ιδιωτικά.Να είστε καλά και εσείς!Σώστε μας και σεις!

  1. avatar αν πουν κι αυτοι ψεματα οπως οι αθλιοι συριζαιοι….

   θα τους παρει ο μαυρος [...]...που πηρε και το ψευταλεξη

 4. avatar Blak

  Κ αυτο ειναι δεσμευση.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει