Όλγα Κεφαλογιάννη: Γιατί δεν πήρα υπουργείο στη νέα κυβέρνηση

Το παρασκήνιο που είχε ως αποτέλεσμα να μην έχει τελικά μια θέση στο υπουργικό συμβούλιο


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12:42
12/07/2019
Όλγα Κεφαλογιάννη: Γιατί δεν πήρα υπουργείο στη νέα κυβέρνηση
23
loading

Η Όλγα Κεφαλογιάννη έμεινε εκτός κυβέρνησης μετά την κατανομή των υπουργείων από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μια εξέλιξη που προκάλεσε σχόλια και δημοσιεύματα.

Η βουλευτής της ΝΔ μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Open και αναφέρθηκε στο παρασκήνιο και τις συζητήσεις που δεν κατέληξαν στην είσοδό της στην κυβέρνηση.

«Έχω δουλέψει τα τελευταία 2,5 χρόνια στον τομέα Πολιτισμού. Εκεί ήμουν υπεύθυνη. Ήταν μεγάλη πρόκληση να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου του πολιτισμού, της τέχνης. Έχω καταθέσει στη Βουλή δεκάδες ερωτήσεις, για τα θέματα των πνευματικών δικαιωμάτων, για κλειστά πωλητήρια και αναψυκτήρια στους αρχαιολογικούς χώρους, για τους κινηματογράφους κτλ.», δήλωσε η Όλγα Κεφαλογιάννη και συμπλήρωσε:

«Ήμουν έτοιμη να προσφέρω στον τομέα αυτό τις γνώσεις και τις δυνάμεις μου. Ο πρωθυπουργός μου πρότεινε το Τουρισμού. Θεωρώ ότι είχα κάνει τον κύκλο μου, είχα προσφέρει έργο και περίμενα κάτι άλλο. Περίμενα να τοποθετηθεί κάποιος άλλος, να δοκιμαστεί και να πετύχει. Όταν έχουμε κάνει έναν κύκλο πρέπει να δίνουμε την ευκαιρία σε κάποιον άλλο να δοκιμαστεί κι εμείς να κάνουμε κάτι άλλο.

Έτσι προτίμησα να μείνω απλή βουλευτής και να βοηθήσω από εκεί την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Προφανώς όταν έχεις δουλέψει 2,5 χρόνια πάνω σ’ αυτό, με είχε τοποθετήσει τότε ο ίδιος ως αρμόδια για το συγκεκριμένο πόστο, έχεις μια συμφωνία ότι θα έχεις και μια θέση στο συγκεκριμένο πόστο σε ένα κυβερνητικό πλάνο, αλλά ο πρωθυπουργός αποφασίζει».

Η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε πως «ο πρωθυπουργός κρίνει ποιος θα πάει πού. Πλέον θα προχωρήσω τα θέματα και θα ζητήσω από την κυβέρνηση να τα προχωρήσει στη Βουλή. Τιμούμε την ψήφο των πολιτών με την συνολική μας παρουσία. Έχω μεγάλη υποχρέωση στους Αθηναίους που με ψήφισαν. Γιατί το πλάνο που τους παρουσίασα είχε να κάνει κυρίως με τον πολιτισμό. Δεν προτίθεμαι να τα αφήσω αυτά τα θέματα. Είμαι παρούσα στην μεγάλη μάχη και μεγάλη προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του για την πολιτική αλλαγή, για τη μεγάλη μάχη για την ανάταξη της μεσαίας τάξης».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

23
σχόλια
  1. avatar Όσα δεν φτάνει η αλεπού

    τα κάνει κρεμαστάρια

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει