Με τίτλο «Εκλογές στην Ελλάδα: με απόλυτη πλειοψηφία, ο υποψήφιος της δεξιάς Μητσοτάκης κερδίζει το στοίχημα του», η εφημερίδα Le Monde αναφέρει ότι ο ηγέτης του συντηρητικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας θα μπορέσει να κυβερνήσει με ελεύθερα τα χέρια. «Παρά την ήττα του, ο ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλεται ως μεγάλη δύναμη της αντιπολίτευσης», προσθέτει.

«Χαστούκι για τον Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές στην Ελλάδα», είναι ο τίτλος στην ηλεκτρονική έκδοση του Nouvel Observateur. Στο ρεπορτάζ επιχειρείται να δοθεί μία εξήγηση για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αποδίδεται «στην στροφή των 180 μοιρών που αναγκάσθηκε να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας το 2015, «αναγκαζόμενος να δεχθεί ένα πακέτο διάσωσης που συνοδευόταν από βαριά μέτρα για να αποτραπεί η έξοδος από την ευρωζώνη, πράγμα που οι ψηφοφόροι δεν του συγχώρεσαν».

«Τρία χρόνια αφού ανέλαβε τα ηνία του συντηρητικού κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που θεωρείται μεταρρυθμιστής και κοντά στον επιχειρηματικό κόσμο, υποσχέθηκε ότι «θα ανατάξει την οικονομία» και ότι «θα αφήσει πίσω την κρίση», αναφέρει ο NouvelObs, που θεωρεί ότι η ανάδειξη ως πρωθυπουργού «ενός γιου πρωθυπουργού» συνιστά «επιστροφή στη οικογενειοκρατία».

«Ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα γυρίζει την σελίδα Τσίπρας» είναι ο τίτλος της Liberation που θεωρεί ότι το κόμμα της αριστεράς απογοήτευσε εκείνους που ήλπιζαν ότι θα είναι προστατευμένοι από την λιτότητα.