Η διατήρηση του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και το 2013, αλλά με μικρότερους φορολογικούς συντελεστές για τα περισσότερα ακίνητα, εξετάσθηκε χθες το βράδυ σε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης με στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ενόψει της συναντήσεως των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας αύριο το απόγευμα είχε σκοπό να γεφυρωθεί το χάσμα που χωρίζει τις τρεις πλευρές και να αποτραπεί εμπλοκή με το τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ.

Σημειώνεται πως μετά την άρνηση της ΔΗΜΑΡ να υποστηρίξει το μέτρο, αλλά και την προειδοποίηση του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα ψηφίσει ούτε και εκείνο τη διατήρηση του ΕΕΤΗΔΕ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ το 2013- κάτι που η τρόικα θέτει ως προϋπόθεση- το οικονομικό επιτελείο με εντολή του Πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά επεξεργάζεται σενάρια για μείωση του τέλους, ώστε οι πολίτες θα πληρώσουν εφέτος λιγότερο φόρο.

Ένα από τα σενάρια αυτά, τα οποία παρουσιάσθηκαν στην χθεσινοβραδινή σύσκεψη, προβλέπει μεσοσταθμική μείωση 10-15% για ακίνητα αντικειμενικής αξίας έως 2.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, με πλαφόν στην επιφάνεια του ακινήτου.

Το θέμα θα εξετασθεί σήμερα από τα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, ενώ θα συζητηθεί και στην συνάντηση που θα έχει την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας με τους επικεφαλής της τρόικα.