Ο πολιτικός αρχηγός που «τελειώνει» μετά τις εκλογές

Το σενάριο της αποχώρησής του και η διάδοχη κατάσταση στο κόμμα του


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12:55
07/07/2019
Ο πολιτικός αρχηγός που «τελειώνει» μετά τις εκλογές
8
loading

Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν σχολιάσει την κρισιμότητα των σημερινών εθνικών εκλογών, ο καθένας για τους δικούς του λόγους και με τους δικούς του όρους. Η έκκληση για προσέλευση στις κάλπες είναι μαζική, καθώς η έντονη ζέστη και το γεγονός πως είμαστε ήδη σε προχωρημένο καλοκαίρι ωθεί πολλούς ψηφοφόρους στο δίλημμα εκλογικό τμήμα ή παραλία να κλίνουν προς το δεύτερο.

Για κάποιους όμως η σημερινή διαδικασία των βουλευτικών εκλογών θα είναι καθοριστική, όχι μόνο για το κόμμα τους αλλά κυρίως για τους ίδιους. Υπάρχουν προσωπικότητες της πολιτικής σκηνής που ενδεχομένως απόψε το βράδυ να αποτιμήσουν το αποτέλεσμα της κάλπης ως μήνυμα εξόδου ή αποστράτευσης και να μπουν στη διαδικασία- αν δεν έχουν ήδη μπει- να αναζητήσουν τη διάδοχη κατάσταση στο κόμμα τους.

Σε τέτοιο κλίμα αναφέρουν οι πληροφορίες κινείται ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος φέρεται να σκέφτεται το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική δράση και την ηγεσία της Ένωσης Κεντρώων.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Παρόν», αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις και η Ένωση Κεντρώων μείνει εκτός Βουλής, τότε τίποτα δεν θα είναι πλέον ίδιο για το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη. Πηγές της εφημερίδας αναφέρουν ότι στην περίπτωση αυτή, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για τη διαδοχή του. Άλλωστε και σε αυτό το σενάριο, ο Βασίλης Λεβέντης θα έχει πιστωθεί τη μεγάλη επιτυχία, έπειτα από πολύχρονη προσπάθεια, της εισόδου του κόμματός του στη Βουλή.

Εάν λοιπόν η Ένωση Κεντρώων δεν καταφέρει να ανανεώσει την κοινοβουλευτική της παρουσία, είναι πιθανό ο Βασίλης Λεβέντης να σκεφτεί την αποχώρησή του από την ηγεσία της και να εξετάσει, αν δεν το έχει κάνει ήδη, το πλαίσιο της ανανέωσης στο κόμμα του.

Τομ «Παρόν» αναφέρει πως η αρχηγία, στο ενδεχόμενο αυτό, θα παραδοθεί στον θετό γιο του Μάριο Γεωργιάδη.

Αυτό που μπορεί να αναβάλει την απόφαση αυτή, εκ μέρους του κ. Λεβέντη, είναι το ενδεχόμενο η κάλπη να μη βγάλει αυτοδύναμη ή έστω ισχυρή κυβέρνηση και να είναι ανοιχτό το σενάριο για διεξαγωγή νέων εκλογών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Φιλλιπου

  https://www.youtube.com/watch?v=PEfmumhPub4

 2. avatar Φιλλιπου

  Συνεχίζουμε και ασχολούμαστε με τον .....

 3. avatar ΞΕΧΑΣΕΣ !!!!

  ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ !!!! ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΛΕΒΕΝΤΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ....ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΣΙΠΡΑ ....ΤΕΛΟΣ!!!!!

 4. avatar Ανθρωπιστής Αλληλέγγυος

  Δεν είναι απ\'τους χειρότερους πολιτικούς.
  Τουναντίον μάλιστα.
  Έχει όμως πολλές εμμονές.
  Μια εμμονή είναι η απλή αναλογική. .
  Δεν γίνεται σε μια χώρα που το εθνικό της σπορ είναι ο φθόνος και η διχόνοια να επιμένεις σε αυτό το σύστημα συνεργασίας. Αυτό το σύστημα είναι για άλλες χώρες όχι όμως για την Ελλάδα.
  Ένα άλλο είναι το να επιτίθεται κατά προσωπικού.
  Να γίνει μια φορά όλα καλά. Το να γίνεται συστηματικά...
  Αυτό όμως που του στοίχισε ήταν η επιλογή των αδοκίμαστων συνεργατών του.
  Δεν μπορούσε βέβαια να το ξέρει από πριν αλλά οι συνεργάτες του έγιναν εύκολη βορά στο να του διαλύσουν το κόμμα.

 5. avatar Είναι δυνατον

  Να γράφετε τέτοιες. Ανακρίβειες δεν υπάρχει καμία τέτοια περιπτωση

 6. avatar Αυτό δεν ισχύει και είναι τρολια

  Ντροπή σας

 7. avatar Tes

  Εύκολο δημοσιογραφικό θέμα. Αν χάσει τις εκλογές ο Τσιπρας η ο Μητσοτάκης κύριε αναλυτή τι θα γίνει;

  1. avatar Σκέτος

   Θα παραιτηθεί και θα πάει να κάνει τα μπάνια του σαν ανθρωπος χωρίς εγνοιες.
   Κάποιος αλλος σωτήρας θα βρεθεί.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει