Ένα αποθεωτικό αφιέρωμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την πολιτική του πορεία δημοσιεύει το Associated Press. Οι ανταποκριτές του Μέσου στην Ελλάδα, παρακολουθούν την προεκλογική εκστρατεία του προέδρου της ΝΔ από κοντά και περιγράφουν το έντονο 24ωρο του.

Επιπλέον, αναφέρονται στην πορεία του από τότε που εκλέχθηκε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι κατάφερε να ανεβάσει τα ποσοστά του κόμματος ενώ όλα δείχνουν ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αναμενόταν να κερδίσει την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο εξελέγη πρόεδρός της, το 2016, έπειτα από τέσσερις συνεχόμενες ήττες στις εθνικές και τις δημοτικές εκλογές καθώς επίσης και στις Ευρωεκλογές. Έγινε αρχηγός της ΝΔ ανάμεσα σε μεγάλες και σημαντικές προσωπικότητες οι οποίοι τον θεωρούσαν “περίεργο” και “χωρίς μαχητικότητα”. Η οποιαδήποτε κριτική υποχώρησε καθώς οδήγησε το κόμμα σε διψήφιο αριθμό στις δημοσκοπήσεις του κοινού και σε νίκες στις Ευρωεκλογές και στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου», τονίζεται στο άρθρο.

«Η αυτοπεποίθηση ανακτήθηκε μέσω εξαντλητικών ωραρίων με ομιλίες, επιλέγοντας μικρές αίθουσες συχνά σε περιοχές χαμηλών εισοδημάτων με στόχο να κατακτήσει τα «κυβερνητικά κάστρα» καθώς επίσης έπρεπε να νικήσει και την αντίληψη της οικογενειοκρατίας», αναφέρει το AP.

«Θέλω να κάνω την Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης στο AP και όπως επισημαίνει το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων, «η ευκολία του με τα αγγλικά αντικατοπτρίζει μια δεκαετία σπουδών στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και του Στάνφορντ».

Το Associated Press τονίζει την «άδικη» επίθεση που πολλές φορές δέχθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από τον Αλέξη Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την νεοφιλελεύθερη πολιτική του.

«Βαρέθηκα να μας συμπεριφέρονται σαν το κακό πρότυπο της κρίση», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. «Μπορεί να κάναμε πολλά λάθη αλλά το ίδιο έκαναν και οι δανειστές μας» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ και κατέληξε: «Θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας αυτή την περίοδο».