Στην προανακριτική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αναμένεται να προσέλθουν σήμερα ο Γιάννης Καπελέρης και ο Κώστας Βαξεβάνης.

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης καλείται να καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή καθώς είναι ο άνθρωπος στον οποίο ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου έδωσε ένα σημείωμα με περίπου 20 ονόματα για έλεγχο και όχι ολόκληρη τη λίστα Λαγκάρντ.

Αμέσως μετά η προανακριτική θα εξετάσει τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη ο οποίος όπως είναι γνωστό είχε δημοσιεύσει στο περιοδικό του HotDoc την αρχική λίστα και έχει κατηγορήσει κατά καιρούς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ότι αυτός είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην απόκρυψη αλλά και στην παραποίηση της αρχικής λίστας. Ως εκ τούτου η κατάθεσή του αναμένεται να δημιουργήσει εντάσεις.

Χτες, πάντως, σημειώθηκε εμπλοκή, καθώς όπως έγινε γνωστό, το ΣΔΟΕ θα χρειαστεί δύο με τρεις μήνες για να συντάξει και να στείλει στην Επιτροπή, ένα ολοκληρωμένο πόρισμα για τους λογαριασμούς των τεσσάρων συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.