«Τώρα ψηφίζουμε για κυβέρνηση, τώρα κρίνεται ποια θα είναι η κυβέρνηση που θα καταστρώσει το σχέδιο για την επόμενη μέρα και, άρα, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να υπάρξει μία κυβέρνηση η οποία να μπορέσει να ανταποκριθεί και να αξιοποιήσει τις μεγάλες προκλήσεις που, εκ των πραγμάτων, όπως και να κρίνει κανείς τα προηγούμενα χρόνια, έχουν δημιουργηθεί», τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην ΕΡΤ 1.

«Έχουμε εννέα τρίμηνα συνεχούς ανάπτυξης. Αυτό έχει να το δει η χώρα από το 2009, πριν από 10 χρόνια», είπε και συνέχισε: «Πάνω σε αυτή την πραγματικότητα όλοι έχουν την πολυτέλεια και την άνεση να καταθέτουν τις προτάσεις τους. Αυτό πιστώνεται θετικά σε αυτήν εδώ την κυβέρνηση ό,τι κριτική και να της ασκεί ο καθένας. Αυτή το κατάφερε. Αυτή έκλεισε τον κύκλο των μνημονιακών προγραμμάτων».

Ως προς το δίλημμα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου υπογράμμισε ότι αυτό έχει να κάνει με το ποια κυβέρνηση θα διαχειριστεί τις νέες παραγωγικές ευκαιρίες, τις νέες δυνατότητες για θέσεις εργασίας και σημείωσε: «Ποια κυβέρνηση θα τις διαχειριστεί; Μια κυβέρνηση με κοινωνική ευαισθησία, μια κυβέρνηση που υποστηρίζει αυτό που λέμε Δίκαιη Ανάπτυξη ή αυτή η οποία, κατά τη γνώμη μας, με βάση το πρόγραμμά της, έχει μια διαφορετική αντίληψη, με αντικοινωνική για μας διάσταση, για την οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας; Είναι φανερό από αυτά τα οποία υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία, ακόμη και γι’ αυτόν τον καταταλαιπωρημένο χώρο των μεσαίων στρωμάτων, της μεσαίας τάξης, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών».

Ο κ. Σκουρλέτης παρατήρησε πως η Νέα Δημοκρατία διαφώνησε με την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11% και ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει την επιστροφή στο 1/5, δηλαδή, μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις, όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε και σήμερα η αναλογία είναι 1/1, δηλαδή, μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση.