«Με τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Κομισιόν μπορεί, επιτέλους, να προσγειωθεί η προεκλογική συζήτηση στο έδαφος της πραγματικότητας» τόνισε σε συνέντευξή του στον ρ/σ Σκάϊ, ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Όλο το προηγούμενο διάστημα ακούμε όλη αυτή την προπαγάνδα για την μεταμνημονιακή εποχή, την “δίκαιη ανάπτυξη” που έρχεται “για όλους”, και έρχεται να αντιμετωπίσει αυτή η προπαγάνδα μια σκληρή πραγματικότητα που λέει ότι είναι εδώ οι θεσμοί, η ενισχυμένη εποπτεία η πολιτική μνημονίων διαρκείας που συνιστούν, και αυτό είναι το μοναδικό σχέδιο που υπάρχει, επειδή γίνεται όλη αυτή η συζήτηση για το αν υπάρχει η κρυφή ατζέντα του κ. Μητσοτάκη και η φανερή ατζέντα του κ. Τσίπρα» πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης, ότι «το πραγματικό σχέδιο που θα έχουμε να συζητήσουμε την επόμενη μέρα είναι οι συστάσεις της Κομισιόν, οι συστάσεις του Μοσκοβισί και όλη αυτή η αντιπαράθεση που θα γίνει πάνω σε πραγματικά γεγονότα που αφορούν και τις συνέπειες για την ελληνική οικονομία από την επιβράδυνση της οικονομίας της Ευρωζώνης, αλλά και την κατεύθυνση της πολιτικής, όταν ακόμα και το ούτε κάν 1 ευρώ την ημέρα βαφτίστηκε 13η σύνταξη, λαμβάνει αυτή τη στιγμή την υπόδειξη ότι είναι μια άστοχη και υπερβολική πολιτική».

Αναφορικά με την αντιπαράθεση για το αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν λεφτά, σημείωσε ότι «και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, εφαρμόζεται μια πολιτική που χονδρικά φορτώνει το 95% των φορολογικών εσόδων σε μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, λαϊκά στρώματα που στενάζουν και 5% στους ομίλους». «Αυτή τη στιγμή έχουμε μια κρατική πολιτική η οποία από κάποιον παίρνει και σε κάποιον δίνει. Αυτό είναι ένα αντικειμενικό γεγονός σε σχέση με την συνθηματολογία που ακούμε για την “Ελλάδα των πολλών”, την “πρόοδο”, την “ευημερία” και άλλα ηχηρά παρόμοια».

Επισήμανε ότι «είμαστε σε μια πορεία για την οποία μπορεί να υπάρξει μια αποτίμηση του βασικού αφηγήματος που ακούγεται και από τις δύο πλευρές: Ότι θα κάνουμε τώρα προσωρινές θυσίες, θα αυξηθεί η κερδοφορία, θα προσελκυθούν επενδύσεις και θα ανοίξει ο δρόμος για την κοινωνική ευημερία».

«Με αυτή τη γραμμή για μια δεκαετία τουλάχιστον, έχουμε μια πορεία που γράφει τα εξής: Η νέα γενιά των 700 ευρώ, όταν περιγράφαμε τον κίνδυνο της εξαθλίωσης, λίγα χρόνια πριν, έγινε γενιά των 300 ευρώ και μάλιστα ο κ. Τσίπρας καταγγέλλει αυτή τη κατάσταση λες και ο ίδιος είναι αντιπολίτευση όλα αυτά τα χρόνια, δεν είναι ο πρωθυπουργός». «Δεύτερον, έχουμε κατρακύλισμα του μέσου μισθού κάτω από τα 1000 ευρώ πλέον να πέφτει με ρυθμό 2% ετησίως. Τρίτο έχουμε ελαστικές εργασιακές σχέσεις οι οποίες πλέον αγκαλιάζουν τους 6 στους 10 στις νέες θέσεις εργασίας και τέταρτο μια τρομακτική φοροαφαίμαξη με χρέη που αφορούν 4.000.000 ΑΦΜ».

«Έχουμε, δηλαδή, τη δυνατότητα “να κάνουμε ταμείο” αν αυτή η γραμμή φέρνει ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα και λέμε “ριζική αλλαγή πορείας”», υπογράμμισε ο Μ. Παπαδόπουλος. Τόνισε, καταλήγοντας, ότι το ΚΚΕ είναι η δύναμη που μπορεί «να δώσει άμεσα μάχες μέσα στη Βουλή και έξω από αυτήν για όλα τα καυτά προβλήματα των εργαζομένων».