Για τις προσπάθειες που γίνονται από τον δήμο Αθηναίων για την αναβάθμιση της πρωτεύουσας μίλησε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg ο δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης.

Ο δήμαρχος της Αθήνας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πρωτεύουσα έχει γίνει πιο ελκυστικός τουριστικός προορισμός μετά από αρκετά χρόνια, αφού οι τιμές έχουν γίνει πιο προσιτές.

«Επιδιώκουμε να εξασφαλίσουμε περισσότερους πόρους από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία για την αναβάθμιση της Αθήνας. Έως αυτή την ώρα έχουμε εξασφαλίσει περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ, για την ανάπλαση των δομών της πόλης, αλλά και για τη στήριξη καινοτόμων ιδεών από νέους επιχειρηματίες, προκειμένου να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας», δήλωσε ο κ. Καμίνης.

Ο δήμαρχος της Αθήνας μίλησε για εξορθολογισμό της λειτουργίας του δήμου, υπογραμμίζοντας τις προσπάθειες που έχουν γίνει για να διατηρηθεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες σε υψηλό επίπεδο.

Ερωτηθείς για το εάν πέτυχε τους στόχους που έθεσε, ο κ. Καμίνης απαντά: «Το πιο σημαντικό είναι να έχεις πρόσβαση στα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία. Εκτός από τα 120 εκατ. ευρώ που έχουμε εξασφαλίσει, προετοιμαζόμαστε για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-20. Το 5% του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού προορίζεται για τις ευρωπαϊκές πόλεις. Έτσι προετοιμαζόμαστε για να αξιοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για την Αθήνα».

Καταλήγοντας , ο κ. Καμίνης αποκάλυψε ότι θαυμάζει τον δήμαρχο Παρισίων, Μπερτράν Ντελανοέ, «που έχει κάνει πολλά πράγματα για την πόλη του».

«Το Παρίσι είναι ένας μητροπολιτικός δήμος. Και ο δήμαρχος έχει όλες τις αρμοδιότητες στα χέρια του. Μέχρι σήμερα, η Αθήνα δεν έχει τις εξουσίες και τις αρμοδιότητες που θα θέλαμε και που χρειάζεται. Αλλά νομίζω ότι έχει φτάσει η ώρα να γίνει και η Αθήνα μητροπολιτικός δήμος», σημείωσε.

Δείτε το βίντεο: