«Οι νέες δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας πως “δεν θα πέσει ο μισθός κάτω από 586 ευρώ”, είναι επικίνδυνες και ύπουλες και ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες για μεροκάματα και μισθούς πείνας», αναφέρει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του.

«Η συγκυβέρνηση ανοιγοκλείνει το μάτι στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους ώστε να αξιοποιήσουν κάθε αντεργατική επιλογή που τους έχει δοθεί, εξισώνοντας όλους τους μισθούς στο 586 ευρώ μεικτά και τσακίζοντας κάθε κλαδική σύμβαση. Θέλουν να ξεμοναχιάσουν τους εργαζομένους με ατομικές συμβάσεις εργασίας και σε αυτήν την κατεύθυνση τα σωματεία και οι ταξικοί αγώνες αποτελούν εμπόδιο», τονίζει η συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ.

Επισημαίνει δε ότι «οι δηλώσεις αυτές, που προασπίζουν ως κατάκτηση τον ευτελή νομοθετημένο κατώτατο μισθό έχουν ως στόχο αφενός να χαμηλώσουν κι άλλο οι απαιτήσεις των εργαζόμενων και να περάσει η εργοδοτική τρομοκρατία στους τόπους δουλειάς και αφετέρου να αποπροσανατολίσουν σε μια περίοδο που λήγουν δεκάδες κλαδικές συμβάσεις».

Το ΠΑΜΕ αναφέρει, τέλος, ότι αποκρύπτεται «το γεγονός πως δίπλα στους μισθούς των 586 ευρώ, βρίσκονται εργαζόμενοι που νομοθετημένο και μοναδικό κριτήριο την ηλικία αμείβονται με 511 ευρώ μεικτά, χιλιάδες νέοι που είτε με το καθεστώς της πρακτικής άσκησης είτε με συμβάσεις μαθητείας εργάζονται για 100-200 ευρώ το μήνα. Παράλληλα χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται στην ίδια μοίρα χωρίς να αποτελεί επιλογή τους, δουλεύουν με καθεστώς μερικής απασχόλησης ή μαύρης ανασφάλιστης εργασίας».