Τζανακόπουλος: Ψήφος εμπιστοσύνης στα μέτρα ή επιστροφή στα μαύρα χρόνια του μνημονίου

«Κατεβαίνουμε για να κερδίσουμε, οι ευρωεκλογές είναι μία μάχη που και μπορεί και θα κερδηθεί»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
7:00
23/05/2019
Τζανακόπουλος: Ψήφος εμπιστοσύνης στα μέτρα ή επιστροφή στα μαύρα χρόνια του μνημονίου
26
loading

Στις ευρωεκλογές κρίνεται αν ο ελληνικός λαός, που έχει την ευθύνη, θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και στα θετικά μέτρα της κυβέρνησης που ψηφίστηκαν και εφαρμόζονται ή αν θα επιλέξει να επιστρέψει στα μαύρα χρόνια της μνημονιακής περιόδου, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στο Open και στην Έλλη Στάη.

Συνεχίζοντας εξήγησε ότι στις ευρωεκλογές θα κριθεί «αν ο ελληνικός λαός στηρίζει την διατήρηση της πολιτικής της κυβέρνησης για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους ή αν προτιμούν την επιστροφή σε ένα καθεστώς κοινωνικής ισοπέδωσης, αν προτιμούν δηλαδή μία πολιτική που όπως έχει αναλύσει ο κ. Μητσοτάκης περιλαμβάνει το επταήμερο, την κατάργηση του οκταώρου, την επιστροφή του 1 προς 5 στις προσλήψεις στο δημόσιο. Πρόσθεσε ότι θα είναι μία ψήφος εμπιστοσύνης στα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση που αποτελούν συνέχεια της πολιτικής που ξεκίνησε τον Αύγουστο με την έξοδο από τα μνημόνια και περιλαμβάνει την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την αύξηση στον κατώτατο μισθό. Πρόσθεσε ότι στα μέτρα που έχει φέρει η κυβέρνηση περιλαμβάνονται και μέτρα ελάφρυνσης της μεσαίας τάξης όπως είναι η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και στην εστίαση, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η μείωση στο ΦΠΑ στην ενέργεια. Συνολικά, είπε, από τη μία «είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικής στήριξης των πολλών και από την άλλη ένα πρόγραμμα που ευνοεί την ελίτ, μία οικονομική ολιγαρχία, με την οποία είναι ταυτισμένη η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι κανείς δεν αρνείται ότι η ελληνική κυβέρνηση αναγκάστηκε το 2015 να προχωρήσει σε δημοσιονομική προσαρμογή που ωστόσο ήταν πολύ πιο ήπια από την προσαρμογή στα χρόνια 2010 - 2014. Ενδεικτικά ανέφερε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν μόνο στις συντάξεις περικοπές 45 δισ. ευρώ, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε δημοσιονομική προσαρμογή -υπό τις συνθήκες που όλοι γνωρίζουν το καλοκαίρι του 2015- που στο σύνολό της ήταν 6 δισ. ευρώ. Παράλληλα όμως προχώρησε σε αντισταθμιστικά μέτρα και μοίρασε κοινωνικά μερίσματα ύψους 3 δισ. ευρώ ενώ από την έξοδο από τα μνημόνια και μετά προχωρά σε παρεμβάσεις που βελτιώνουν την ζωή των πολιτών, όπως η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και η αύξηση του κατώτατου.

Κάνοντας μία σύγκριση με την πρόταση του κ. Μητσοτάκη ανέφερε ότι «ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ο μισθός θα αυξάνεται σε ποσοστό διπλάσιο από το ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ. Αυτό σημαίνει ότι φέτος θα είχαν δοθεί αυξήσεις 4% όταν η κυβέρνηση έκανε αύξηση 11%.

Η μάχη των εκλογών μπορεί και θα κερδηθεί

Σε ερώτηση για το τι προσδοκά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε ότι «είναι προφανές ότι ζητούμε νίκη. Κατεβαίνουμε για να κερδίσουμε, οι ευρωεκλογές είναι μία μάχη που και μπορεί και θα κερδηθεί...Η ΝΔ είχε δημιουργήσει μία εικονική πραγματικότητα αντίθετη με την πραγματικότητα του ελληνικού λαού...Παρατηρείται πλέον η συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ με ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις. Οι μεγάλες συγκεντρώσεις δείχνουν ότι η ΝΔ δεν πέτυχε να μετατρέψει την εικονική πραγματικότητα σε πολιτική στήριξη. Την Κυριακή θα καταρρεύσει η πολιτική απάτη που έστησε ο κ. Μητσοτάκης και πολλοί θα τρίβουν τα μάτια τους με το αποτέλεσμα».

Δημοσκοπήσεις: de javu

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις είπε ότι είναι de javu, «τα έχουμε ξαναδεί αυτά στο παρελθόν όταν το σύνολο των δημοσκοπήσεων αδυνατούσαν να προβλέψουν την λαϊκή ετυμηγορία, και στο δημοψήφισμα αλλά και τον Σεπτέμβριο του 2015. Όσο όμως πλησιάζουμε στις εκλογές οι διαφορές μειώνονται, τα ίδια έχουμε ζήσει και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 όταν προέβλεπαν επικράτηση της ΝΔ και άρχισαν την τελευταία εβδομάδα να το μαζεύουν μέχρι που μετά τις εκλογές οι δημοσκόποι είπαν ότι οι ψηφοφόροι αποφάσισαν την Παρασκευή πριν τις εκλογές. Ωστόσο στις εκλογές δεν αποφασίζουν ούτε οι δημοσκοπήσεις, ούτε τα μιντιακά συγκροτήματα, αποφασίζει ο ελληνικός λαός και την Κυριακή θα καταρρεύσει η πολιτική απάτη του κ. Μητσοτάκη και του πολιτικού και μιντιακού συστήματος. Εμείς πορευόμαστε με την οργανική σύνδεση που έχουμε με τον ελληνικό λαό».

O Τσίπρας έχει ιδιαίτερη ικανότητα επαφής με το λαό

Σε ερώτηση για το αν «θα προχωρήσετε σε εθνικές εκλογές ανάλογα με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών;», ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι «η συζήτηση περί εκλογών είναι περί όνου σκιάς. Οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για το τέλος της τετραετίας. Η νίκη στις ευρωεκλογές θα σημάνει την κατάρρευση της απάτης που έχει προσπαθήσει να στήσει ο κ. Μητσοτάκης». Σημείωσε ότι με την ολοκλήρωση της τετραετίας η κυβέρνηση στέλνει το μήνυμα της πολιτικής σταθερότητας και της κανονικότητας εντός και εκτός χώρας. 'Αλλωστε η απόσταση μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου ή τις αρχές Οκτωβρίου είναι πολύ μικρή, ανέφερε.

Ο κ. Τζανακόπουλος έθεσε και το ερώτημα: «Αν η εντολή για πολιτική αλλαγή, που ζητά ο κ. Μητσοτάκης δεν προκύψει, αλλά οι εκλογές είναι ντέρμπι και κριθεί στο νήμα, θα δεσμευτεί ο κ. Μητσοτάκης ότι θα παραμείνει πρόεδρος στη ΝΔ; Εμείς θα το ζητήσουμε».

Τέλος απαντώντας σε σχετική παρατήρηση της Έλλης Στάη ότι θα ήταν χρήσιμο ένα ντιμπέιτ των δύο αρχηγών ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης ίσως δεν είχε το σθένος να βγει σε μία πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό» και έκλεισε αισιόδοξα λέγοντας ότι «ο Αλέξης Τσίπρας έχει μία ιδιαίτερη ικανότητα επαφής με τον λαό και αυτό θα φανεί και στην κάλπη».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

26
σχόλια
 1. avatar Α.Άννα

  Εύχομαι στους Έλληνες, καινούρια μνημονια, ώρες και μέρες και μισθούς εργασίας χωρίς έλεγχο και προστασία, επιπλέον φόρους και άνοδο της ανεργίας και κατάργηση κάθε είδους επιδομάτων! Γιατί είστε γνήσιοι, πατριώτες , οι πιο έξυπνοι του κόσμου και οι εκλεκτοί του Θεού! Κι εγώ Ελληνίδα είμαι και θα σας νιώθω! (Η διευκρίνηση, για τα ρατσιστακια )!

 2. avatar χθες ακουσα λιγο ..ψευταλεξη

  και ειχα μια απορια.......αυτες τις σαχλαμαρες ...τις αηδιες.....τις ψευτιες.....τις πιστεψε ποτε του????η εχει παθει εγεφαλικο απο τα χαστουκια της μαρκελας????μηπως ηταν ζαλισμενος απο τα πουρα????

 3. avatar Απλυτος,ανθελληνας αναρχοκομμουνιστης με μπαμπά στη Βουλή δηλαδη συριζαιος.

  Ειμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε άλλωστε είμαστε οι πολλοί πως το λέει ο άρχηγος μας ήρθε η ώρα των πολλών

 4. avatar Εσύ τι επιλέγεις;

  Μόνο βλάκες θα απαντήσουν αρνητικά στο ερώτημα :
  Αν θέλουν την οικονομική πρόοδο και προκοπή της χώρας με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή την επιστροφή στο μνημόνιο της φτώχειας και της ανεργίας με τη ΝΔ!

  1. avatar με σενα γελα ο κοκαλης….

   μαζι και ο σαββιδης....διπλα του ο κοντομηνας...ξωπισω ο καλογριδης..

  2. avatar στη μαδουρου πεστα….στο κοκαλη και στη παναγοπουλου….

   αυτοι ξερουν....

 5. avatar Thomas Sowell

  Του μνημονίου που εσείς υπογράψατε τζανακοτα

 6. avatar δσα

  Εσυ νομιζεις ο λαος θα ψηφισει να στειλει στην Ευρωπη, τους ανθρωπους που διετελεσαν σαν yesmen της Μερκελ? Αυτους που υπογραψανε τα παντα και μετα ζητησαν ΟΙ ΙΔΙΟΙ απο την Γερμανια να μας φερνει λαθρομεταναστες με σκοπο να τους ελληνοποιουν, για να εχουν ψηφοφορους? Εισαι με τα καλα σου αγορι μου?

  1. avatar Απλυτος,αγραμματος ανθελληνας αναρχοκομμουνιστης με μπαμπά στη Βουλή δηλαδη συριζαιος.

   Ο λαός είμαστε εμείς

   1. avatar συριζοβαρεμενε

    ξημερωσε.....

   2. avatar εξω απο τη χωρα τα σκουπιδια της σοβιετιας…

    τα αποκαιδια του κομμουνισμου...του τρομου και του φοβου...της πεινας και της ανεχειας.....οι γερμαναραδες του χιτλερ......

   3. avatar ο λαικισμος ειστε

    ο γιοικας τουυ βουτση εισαι??η του σκουρλετη???τα παιδια εργαστηκαν καλα παλι χθες βραδυ...εβγαλαν το ψωμακι τους...

 7. avatar Θορπ.

  τα τζιναβει και τα μπεναβει τα καλιαντρα ( De Javu)

 8. avatar ποιος ειναι ο λογος

  ==== O Τσίπρας έχει ιδιαίτερη ικανότητα επαφής με το λαό στην Θεσ/νικη ============
  Αγαπητο ανεξαρτητο = newsbeast.gr ==σου στελνω τα θερμα μου σγχαρητηρια
  δια το ως ανω αρθρο, πραγματι ειχε τοση επαφη που ολοι οι == ελληνες = που τον
  χειροκροτουσαν δεν ηξεραν ουτε μια λεξι === ελληνικη ==
  Λοιπον τι εχεις να πης διαυτό .
  Δεν γραφεις ουτε ενα αρθρο απο την επισκεψη το =προδοτη= στην χωρα που προδωσε
  ποιος εινα ο λογος???
  Σε παρακαλω πρωτα διαβασε καλα το σχόλιο κανε λογοκρισια και μετα να το δημοσιευσης
  διοτι σχολια τα οποια αφορουν τον εργοδοτη σου.

 9. avatar τριαλαρο

  κάτσε αυτοί δε βάλανε ένα μνημόνιο μέχρι το 2060? Ποια επιστροφή λέει? αφού δεν βγήκαμε και ποτέ.

  Τώρα αν την Τροικα, θεσμούς, μνημονια τους αλλαξουμε ονομασίες, άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε το βρακί του αλλιώς.

 10. avatar Γελάει ο κόσμος ρε

  Πώς το είχε πει ο νταισεμπλουμ..." Ο Τσίπρας και ο Τσακαλώτος μας έκαναν ότι τους ζητούσαμε ,δεν μας έφεραν καμία αντίρρηση πέρασαν μέτρα που ούτε φανταζομασταν".....Ναι αλλά οι ήταν γερμανοτσολιάδες,μερκελιστες, προδότες

 11. avatar @de javu

  Δημοσκοπήσεις: de javu
  Εννοεί του τσίπρα του ζαβού.

 12. avatar ποια μετρα εννοεις????

  της 5ετιας σας????τα φασιστικα>>??????τα εξοντωτικα????τα δολοφονικα????τα μεταναστολαγνα?????

 13. avatar ψευτοτζανης????

  μονο ψευτιες......απατεωνιες....απατες......ειδες το αυγο στο ποπο σου...και ετρεξες στο παρα πεντε να φερεις μετρα......για να αλλαξεις την κατασταση......αλλιως???η γερμανικη σας μποτα ειναι σκληρη ...σε ερτ...δικαιοσυνη...δημοσιο...οικονομια...φορους.....ψευτοτζανη ...τα δικα σου μνημονια τα ξεχασες???τα διοδια και τους φορους το εκας και τις περικοπες???μονο το αντιδωρο της τελευταιας στογμης θυμασαι??εμεις ομως δεν ξεχναμε τι σημαινει συριζοανελιστικη πολιτικη στα 4 επι 5 χρονια......

 14. avatar ο πολιτικός απατεώνας

  κρύβει πως το τελευταίο μνημόνιο που υπέγραψαν
  οι αχρηστεροί συντροφοφασίστες του καθεστώτος λήγει το 2060.

 15. avatar ΕΛΑ ΡΕ ΓΚΑΡΣΟΝΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ !!!!

  ΜΙΛΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΣΥΡΙΖΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΜΑΥΡΙΛΑ .....ΤΑ ΠΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ....ΗΤΑΝ ΕΠΙ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΑΣ ...ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ...ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΑΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ .....ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ ....ΒΟΥΛΩΣΕΤΟ ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ!!

 16. avatar Χαχα222

  Μείωσαν τον ΦΠΑ που ΟΙ ΙΔΙΟΙ αυξησαν και το παρουσιάζουν σαν έργο!!!χαχαχαχα..κλαίω.....η απατη προσωποποιημένη...!!ρε...102 νεκροι στο Ματι και ουτε μια παραιτηση....αυξήσεις φόρων...Νεο μνημόνιο (εξαιτίας της Βαρουφακιάδας του Αλέξη 1 χρόνο)...αναστολή πληρωμων δημοσιου...συντάξεις με 3 χρονια καθυστερηση...περικοπες.....ασε μας κουκλιτσα μου

 17. avatar Sotiris

  Σίγουρα πλέον η ηλιθιότητα σας και η υποτίμηση μας ... δεν παίζονται.
  Σίγουρα η όλη σας προπαγάνδα έχει στραφεί στα πολύ χαμηλότερα από του μέσου Έλληνα iq !
  .......... φυσικά από αυτούς ορμώμενοι τα Εθνοκτόνα Εγκληματά σας τα κάνατε, και ευχή όλων των Ελλήνων είναι να οδηγηθείτε όλοι εκεί που οφείλουν οι Έλληνες να σας οδηγήσουν.

 18. avatar ΠΑΛΛΑΣ

  Εκτος του οτι θα χασεις ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ μαλλον τα χεις και χαμενα ρε μαστορα.

  1. avatar αυτο παρατηρησα κι εγω….δεν ηξερε τι ελεγε….

   συριζοαρλουμπες απο την κασετα της κασετινας του

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει